Bedrijf met softwareapplicatie online vergadertool

Aanbod

Te koop aangeboden: Softwareapplicatie in de wereld van vergaderen

Deze softwareapplicatie is een vergadertool en heeft kenmerken van een app. voor persoonlijke effectiviteit en wordt ook deels als zodanig in de markt gezet. Maar feitelijk is het een ICT-oplossing, gericht op de zakelijke markt (een business-to-business product). Binnen de ICT-branche valt deze tool onder de categorie kantoorautomatisering (Collaboration Tools).

Soort bedrijf

Besloten Vennootschap met een softwareapplicatie: online vergadertool

Branche

Ontwikkelen, produceren en uitgeven van software

Regio

Nederland

Medewerkers

1-5 FTE

Transactievorm

Aandelentransactie van 100% van de aandelen. De mogelijkheid bestaat tot een activa transactie.

 Omschrijving

Deze vergadertool is een webapplicatie die organisaties beter helpt (samen)werken door het vergaderproces te stroomlijnen. De gedachte hierachter is dat vergaderen (of, meer algemeen: ‘Afstemmen, Besluiten en Communiceren’) bij uitstek het proces is waar samenwerking vorm krijgt en waar veel winst in zowel efficiency als effectiviteit te behalen valt.

Wie zijn de klanten? Dit zijn alle organisaties, zowel professioneel als niet-professioneel, waar wordt vergaderd. Dit kunnen verenigingen zijn maar ook het bedrijfsleven of de (lokale) overheid of binnen het onderwijs. Inmiddels hebben enkele gemeentes deze vergadertool als standaard in gebruik.

Het product verspreidt zich viraal onder gebruikers, niet alleen binnen organisaties maar ook tussen organisaties. Dit vereist weinig verkoopinspanningen en er is geen sprake van implementatie bij de klanten. Deze kenmerken maken het product schaalbaar. Daarom ligt de prijs per gebruiker fors lager dan die van concurrerende producten waarbij vaak sprake is van lange verkoopcycli en van forse eenmalige kosten voor training en implementatie. Ondanks dat er momenteel diverse vergadertools in de markt zijn, is er geen enkele meertalige tool die van de grond af is ontwikkeld voor multi-organisatie- en organisatie overschrijdend gebruik.

Vrijwel alle concurrerende tools worden verkocht en geïmplementeerd per organisatie. Daardoor zijn ze niet alleen minder effectief, maar missen ze ook de virale potentie en schaalbaarheid. Het businessmodel achter deze vergadertool is derhalve uniek, en zit ook in technische zin diep verankerd in het product. Dit is niet eenvoudig door concurrenten na te bootsen.

Het overgrote deel van de organisaties werkt niet met specifieke vergaderinformatiesystemen maar met substituten. Voor het maken van agenda’s, verslagen en actielijsten gebruikt men meestal generieke tools zoals Word, Excel, email, Evernote en Dropbox. Deze tools ondersteunen het vergaderproces niet, maar zijn wel concurrenten.

De klanten kopen deze online softwareapplicatie omdat het eenvoudig en effectief in het gebruik is en snel te implementeren. Binnen een account kan een gebruiker lid worden van een onbeperkt aantal organisaties. De gebruiker kan zelf ook organisaties en teams aanmaken en daar andere gebruikers voor uitnodigen. Organisaties moeten een betaald abonnement op softwareapplicatie nemen. Het tarief is per gebruiker, en hoe meer gebruikers er worden toegevoegd, hoe lager het tarief wordt.

 Kerncijfers

  • De onderneming heeft een omvang van tussen 1 en 5 FTE;
  • Omzet 2017: < € 100.000,- (in 2018 stijgend) met een genormaliseerde EBITDA tussen € 0,- en € 25.000,-;
  • Ruim 6.000 geregistreerde gebruikers;
  • Ruim 3.000 gebruikers waarvan ongeveer 1.000 actieve gebruikers;
  • Tussen 25 en 50 abonnementen;

 Bijzonderheden

Het profiel van de kopende partij is als volgt:

  • Een strategische koper welke zich een positie wil verwerven op de markt Collaboration Tools;
  • Een mbi-kandidaat met ervaring in het verkopen van online softwareapplicaties.

Reden verkoop

De huidige eigenaren hebben deze softwareapplicatie ontwikkeld. Hun kernkwaliteiten liggen niet bij het vermarkten van software via online. Beide eigenaren willen zich nu richten op andere activiteiten. De kandidaat die wij zoeken moet een bedrijf of een persoon zijn die online vermarkten van deze software tot kunst kan verheven en het bedrijf naar de volgende fase kan laten groeien.

Transactie

Intentie is de overname door middel van aandelen van de besloten vennootschap of via en activa transactie. In samenspraak met de koper zal worden bekeken welke rol de huidige eigenaren zullen krijgen.

Verkoopprijs

Nader overeen te komen.

Betrokken Overname-Expert

Thijs Muijsenberg RAB

E-mail

muijsenberg@overname-experts.nl

Adres

Kaldenkerkerweg 20, 5913 AE Venlo

Telefoon

077-3524291 of 06-20090801

Menu