Bedrijf verkopen

Voor de meeste ondernemers is de verkoop van hun bedrijf een eenmalig traject. Dat brengt emoties en spanning met zich mee. Daar komt bij dat de verkoop van een bedrijf kennis vergt van waardebepaling, onderhandelen en het zoeken van de juiste koper. Juist om die redenen is het goed de kennis in te roepen van een overnamespecialist.

Vragen die bij de verkoop van een bedrijf spelen zijn:

Wat is mijn bedrijf waard?
Wie is de geschikte overnamekandidaat?
Wat komt er kijken bij de verkoop van mijn bedrijf?
Waar eindigt uw verantwoording als verkoper?

Bedrijf verkopen

Wilt u als ondernemer uw bedrijf verkopen, dan kunnen daar diverse redenen voor zijn: U heeft een interessant bod ontvangen, u wilt meer tijd vrijmaken voor andere dingen of met pensioen, binnen uw bedrijf of binnen uw familie is een geschikte bedrijfsopvolger of u wilt zich richten op andere zakelijke uitdagingen.

Natuurlijk zijn er nog andere redenen te bedenken. Feit blijft dat de verkoop van uw onderneming een bijzonder moment is. Daarvoor is de kennis van Overname-Experts onmisbaar. Zij zorgen voor een professionele afstand, adviseren u, geven u in iedere fase van het traject inzicht in de stappen en begeleiden het verkooptraject op prettige wijze.

Stappenplan verkoop bedrijf

Ieder verkooptraject is uniek. Bij de verkoop van uw bedrijf komt naast het zakelijke aspect ook het menselijke aspect naar voren. Als eigenaar kunt u het gevoel hebben alsof u een deel van uzelf verkoopt. De partners van Overname-Experts leggen de accenten daar waar nodig om het verkooptraject vlot en succesvol te laten verlopen.

Mogelijke stappen in een verkooptraject:

Meer informatie bedrijf verkopen

Wilt u meer informatie over het aankopen van een bedrijf? De Overname Experts adviseren en begeleiden u graag. U kunt voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie contact opnemen met de Overname-Expert bij u in de buurt.