Een bedrijf verkopen

Wilt u uw bedrijf verkopen, dan wilt u zich goed laten adviseren. De verkoop van een bedrijf vergt specialistische kennis van waardebepaling, onderhandelen en het zoeken van de juiste koper. Juist om die redenen is het goed de kennis in te roepen van een overnamespecialist van Overname-Experts.

Als u overweegt uw bedrijf te verkopen heeft u ongetwijfeld veel vragen. Hoe kan ik de waarde van mijn bedrijf bepalen? Wat is mijn bedrijf waard? Hoe vind ik de geschikte overnamekandidaat? Bij de verkoop van uw bedrijf komt naast het zakelijke aspect ook het menselijke aspect naar voren. Daarnaast spelen bij bedrijfsoverdracht binnen de familie unieke vraagstukken en kent iedere bedrijfsoverdracht een complexe juridische component. Overname-Experts neemt u het werk uit handen en adviseert u bij iedere stap om uw bedrijf succesvol te verkopen.

Waarom uw bedrijf verkopen?

Als ondernemer bent u nauw betrokken geweest bij de opbouw en groei van het bedrijf en voor veel ondernemers hangt de verkoop van het bedrijf samen met de pensioenvoorziening. Er kunnen diverse redenen zijn voor verkoop: U heeft een interessant bod ontvangen, u wilt meer tijd vrijmaken voor andere dingen of met pensioen. Mogelijk is er binnen uw bedrijf of binnen uw familie een geschikte bedrijfsopvolger of u wilt zich richten op andere zakelijke uitdagingen.

Specialist voor verkoop bedrijf

De verkoop van uw onderneming is een bijzonder moment en voor de meeste ondernemers een eenmalig traject. Daarvoor is de kennis van Overname-Experts onmisbaar. Zij zorgen voor een professionele afstand, adviseren u over mogelijke kandidaten, geven u in iedere fase van het traject inzicht in de stappen en begeleiden het verkooptraject op prettige wijze.

Stappenplan voor verkoop bedrijf

Logischerwijs brengt de verkoop van een bedrijf emoties en spanningen met zich mee. Als eigenaar kunt u het gevoel hebben alsof u een deel van uzelf verkoopt. Daarom hebben we de stappen voor u op een rijtje gezet. De partners van Overname-Experts leggen de accenten daar waar nodig om het verkooptraject vlot en succesvol te laten verlopen.

Mogelijke stappen in een kooptraject:

Meer informatie bedrijf verkopen

Wilt u meer informatie over het verkopen van een bedrijf? Overname-Experts adviseert en begeleidt u graag. U kunt voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie contact opnemen met een Overname-Expert bij u in de buurt.