Boek UITGEWERKT?! door Ron Pustjens

Nieuws

Een van onze Experts, Ron Pustjens, heeft onlangs het boek UITGEWERKT?! geschreven met als thema bedrijfsovernames. Bent u bezig met het thema bedrijfsoverdracht? Bestel bij ons, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer, een gratis boek (zolang de voorraad strekt) over dit thema.

In onze dagelijkse praktijk merken we steeds weer dat het voor ondernemers erg lastig is om de gehele materie te overzien. In oriënterende gesprekken over het thema bedrijfsovername, hebben ondernemers altijd heel veel vragen. Wat is mijn bedrijf waard? Hoe lang duurt een verkoopproces? Hoe vinden we een koper? Kan ik mijn bedrijf voorbereiden op een verkoop? Hoe zit het met de financiering van de overnamesom? Moet ik nog een tijdje blijven meewerken na de overname? Veel te veel vragen om in één gesprek uitgebreid door te nemen. Dat is niet vreemd want bedrijfsovernames zijn complex en veelomvattend.

Het verkopen van een onderneming is voor ondernemers in het MKB geen dagelijkse kost. Voor velen slechts “once in a lifetime”. Daarnaast zijn de belangen heel groot. In veel gevallen zijn ondernemers voor hun pensioeninkomsten (deels) afhankelijk van de verkoopopbrengst van hun onderneming. Ook voor andere belanghebbenden zoals de directe familie van de ondernemer, het zittende personeel, de afnemers van het bedrijf en de leveranciers is een bedrijfsovername een belangrijke gebeurtenis.

Samengevat: de materie is complex, ondernemers krijgen slechts sporadisch hiermee te maken en de belangen zijn enorm groot.

Er is de nodige literatuur beschikbaar over het thema bedrijfsovername. Het betreft vaak dikkere “studieboeken” of boeken die een specifiek onderdeel behandelen, bijvoorbeeld de waardebepaling. Veel boeken zijn geschreven voor adviseurs, studenten of andere sterk geïnteresseerden. We kennen echter geen recente compacte en overzichtelijke boeken die speciaal bedoeld zijn voor ondernemers in het MKB. Dáárom hebben wij dit boek geschreven. Wellicht bent u een MKB-ondernemer met verkoopplannen. Met behulp van dit boek kunt u op een snelle en laagdrempelige manier kennis nemen van de materie. Het boek is compact (net geen 100 pagina’s) en we hebben begrijpelijke taal gebruikt. Het is goed te lezen gedurende één of twee druilerige zondagen bij een dampende kop koffie, of nog beter, tijdens een paar warme zomeravonden in uw tuin met een lekker drankje.

Bent u mkb-ondernemer en is het thema bedrijfsoverdracht bij u actueel, bestel dan hier gratis het boek met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Boek, Ron Pustjens, uitgewerkt
Vorig bericht
Werknemersparticipaties? – een praktische leidraad voor ondernemers
Volgend bericht
Artikel BOVAG overdracht Ridderbeks Rutten