Gerenommeerde wijnhandel

Aanbod
Te koop aangeboden: Gerenommeerde wijnhandel.

Beschrijving

De aangeboden onderneming betreft een volledig in eigendom opererende wijnhandel (bestaat meer dan 125 jaar) met focus op eigen import van kwaliteitswijnen uit De Oude Wereld. Het bedrijf opereert als puur Nederlandse speler in een internationaal speelveld van wijnproducenten.

De activiteiten zijn onder meer inkoop, advisering, proeverijen, voorraadbeheer, wijnabonnementen en verkoop. Ongeveer 20 tot 25% van de omzet betreft wijnabonnementen en staan garant voor een substantiële inkooppotentie en reputatie bij wijnproducenten, de rest is samen te vatten als losse verkoop. Bijna 50% hiervan wordt geleverd aan horeca ondernemingen en de overige aan de particuliere markt. De wijnabonnementen zijn (deels) vooruit gefactureerde herhaalomzet.

de wijnhandel draait in eigen beheer zonder vast personeel waarbij elke activiteiten separaat en nar behoefte wordt ingekocht. De enige vaste contracten zijn die voor webhosting, telefonie en email. De bedrijfsexploitatie (omvattende de wijnvoorraad, handelsnaam, wijnabonnementen, website en goodwill) wordt middels een activa/passiva transactie verkocht.

OMZET: Tussen € 250.000,- en € 500.000,=

LOCATIE: Nederland, regio anoniem

AANTAL: FTE 1

SECTOR: Retail, Import, Dienstverlening

RECHTSVORM: Eenmanszaak

AANGEBODEN BELANG: 100% (verkoop)

TRANSACTIEVORM: Activa- en passivatransactie

GESCHIKT VOOR: Strategische kopers, Slijters, Wijnhandelaren, Wijnwinkels

Betrokken adviseur:
Maarten Zemann, 06-50603201, zemann@overname-experts.nl

Menu