Gesloten wegens bedrijfsopvolging…..

Publicaties

Blog: Gesloten wegens bedrijfsopvolging…..

Onlangs fietste ik door mijn woonplaats. Ik schrok van het aantal leegstaande ruimtes.  Niet alleen op het industrieterrein, maar ook in het centrum, waar gerenommeerde winkeliers van generatie op generatie hun winkel runden. Wat jammer! dacht ik bij mezelf. Deze winkeliers hadden een doel, zorgden voor werkgelegenheid én hadden een sociale functie. Nu is dat allemaal weg.

Voor een van de oude winkels zat een oud-ondernemer op een stoeltje te genieten van de zon en het uitzicht op de Zaan. Ik besloot te remmen en een praatje te maken.

“Waarom is jouw winkel toch ineens gesloten?”

“Ach jongen,” antwoordde hij. “Ik ben inmiddels 68 en mijn boekhouder kon niemand vinden om mijn winkel over te nemen.”

Woorden die ik helaas vaker hoor. Als overnameadviseur hoor ik geregeld met welke knelpunten ondernemers te maken krijgen bij het overdragen van hun bedrijf. Ze stellen vragen als:

  • Is mijn bedrijf geschikt is om over te dragen?
  • Wordt mijn bedrijf wel goed op waarde geschat?
  • En hoe zit het met de financiering?
  • Kan ik wel een geschikte opvolger vinden?

De (onafhankelijke) overnameadviseur kan u hierbij helpen. Wij zijn er immers continu mee bezig. Het is ons vak. Vanuit onze kennis en ervaring kunnen wij de (ver)koper bijstaan om optimaal resultaat voor u als ondernemer te bereiken. Want gegadigden voor een overname zijn er zeker. Jonge professionals willen graag ondernemer worden. Sommige hogescholen begeleiden studenten intensief in het ondernemerschap.

We bewonderen samen een oud, klassiek zeiljacht dat langs vaart op de Zaan. Het is tijd om afscheid te nemen. Dan zegt de man: “Ik krijg het gevoel dat jij als overnameadviseur met de neus van de kano vooruit naar de toekomst peddelt en dat andere adviseurs met de rug naar de toekomst roeien…”

Wat een goede metafoor.

Prettige zomer.

Raimond Takkenberg
takkenberg@overname-experts.nl

bedrijfsopvolging, blog, ondernemer, overnameadviseur, raimond takkenberg
Vorig bericht
Nieuwsbrief Overname-Experts, april 2020
Volgend bericht
Nieuwsbrief Overname-Experts, juli 2020