Bedrijf kopen

Het kopen van een bedrijf vereist specialistische kennis. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van de waarde van een bedrijf, de haalbaarheid en financiering van de aankoop van een onderneming. Overname-Experts adviseert en ondersteunt bij de onderhandelingen en het opstellen van overeenkomsten. Iedere stap in het traject vraagt zorgvuldige aandacht en is van belang voor een succesvolle overname.

Waarom bedrijf kopen?

Er zijn verschillende redenen voor het kopen van een bedrijf:

Koop van een concurrerend bedrijf
Koop van een complementair bedrijf in de bedrijfskolom
Vanuit loondienst het bedrijf van werkgever (deels) overnemen
Vanuit loondienst een bestaand bedrijf overnemen

Iedere situatie vraagt om gedegen onderzoek, inzicht in de opties en professionele begeleiding van begin tot eind. Heeft u al een bedrijf op het oog dat u wilt overnemen? Zo niet, dan brengt Overname-Experts eerst in kaart of er een geschikt bedrijf te koop wordt aangeboden. In veel gevallen werken Overname-Experts nauw samen met accountants en banken. Als Overname-Experts brengen we specialistische kennis in en begeleiden we elke stap tot en met de aankoop van het bedrijf.

Een bedrijf overnemen: hoe werkt het?

Ieder aankooptraject is uniek. Om een bestaand bedrijf over te nemen spelen branche, omvang, en natuurlijk persoonlijke aspecten een rol. Daarom is kennis en begeleiding bij het kopen van een onderneming ook zo belangrijk.

Mogelijke stappen in een kooptraject:

Specialisten voor bedrijfsovername

De partners van Overname-Experts hebben ieder afzonderlijk jarenlange ervaring met het kopen van ondernemingen. Via het interne netwerk hebben we toegang tot nog meer kennis. U werkt samen met iemand die de regio goed kent en weet welke ongeschreven regels gelden. Professionele begeleiding, oog voor detail en menselijke maat is waar de partners van Overname-Experts voor staan.

Meer informatie bedrijf kopen

Wilt u meer informatie over het aankopen van een bedrijf? De Overname Experts adviseren en begeleiden u graag. U kunt voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie contact opnemen met de Overname-Expert bij u in de buurt.

Menu