Een bedrijf kopen

Een bedrijf kopen vereist specialistische kennis over waardebepaling, financiering en haalbaarheid. De fusie- en overnamespecialisten van Overname-Experts begeleiden u bij het bepalen van de waarde van een bedrijf, de haalbaarheid van een bedrijfsovername en de financiering van de aankoop van een onderneming. Daarnaast adviseert en ondersteunt Overname-Experts bij de onderhandelingen en het opstellen van de juridische stukken, waaronder de overeenkomsten.

Waarom bedrijf kopen?

Een bedrijf kopen is een belangrijke strategische stap in de groei van een onderneming. Wellicht betekent het een nieuwe stap in uw ondernemerschap. De adviseurs van Overname-Experts brengen specialistische kennis in en begeleiden elke stap tot en met de aankoop van het bedrijf.

Er zijn verschillende redenen voor het kopen van een bedrijf:

Koop van een concurrerend bedrijf

Koop van een complementair bedrijf in de bedrijfskolom

Nieuwe stap in ondernemerschap

Vanuit loondienst een bestaand bedrijf overnemen

Koop van een concurrerend bedrijf

Koop van een complementair bedrijf in de bedrijfskolom

Nieuwe stap in ondernemerschap

Vanuit loondienst een bestaand bedrijf overnemen

Een bedrijf kopen of overnemen

Iedere situatie vraagt om gedegen onderzoek, inzicht in de opties en professionele begeleiding van begin tot eind. Heeft u al een bedrijf op het oog voor bedrijfsovername? Dan begeleiden we de bedrijfsovername en waarborgen we de professionele afstand. Zo niet, dan brengt Overname-Experts eerst in kaart of er een geschikt bedrijf te koop wordt aangeboden. Overname-Experts is volledig onafhankelijk. Een specialist behartigt de belangen van één van de partijen bij bedrijfsaankoop. In veel gevallen werken we nauw samen met accountants en banken voor een succesvolle overname.

Voor het kopen of overnemen van een bedrijf spelen branche, omvang en natuurlijk persoonlijke aspecten een rol. Daarom is kennis en begeleiding bij het kopen van een onderneming ook zo belangrijk.

Stappenplan overname bedrijf

Wilt u een bedrijf kopen of overnemen, maar heeft u geen idee wat er komt kijken bij bedrijfsovername? We hebben de stappen voor u op een rijtje gezet. Iedere stap in het traject vraagt zorgvuldige aandacht en is van belang voor een succesvolle overname.

Mogelijke stappen in een kooptraject:

Bedrijfsfinanciering bij aankoop bedrijf

Wanneer u een bedrijf wilt kopen, is ook de financiering van de bedrijfsovername van groot belang. Overname-Experts adviseert u bij het vinden van de juiste (overname) financiering. Onze overnamespecialisten hebben ervaring met verschillende financieringsvormen, waaronder financiering via een bank, informal investment services en crowdfunding. Ook is het mogelijk deze financieringsvormen te combineren in een zogenoemde stapelfinanciering. Haalbaarheid, duidelijkheid en zekerheid staan altijd voorop. Neem contact op met de Overname-Expert bij u in de buurt voor inhoudelijk advies.

Specialisten voor bedrijfsovername

De partners van Overname-Experts hebben ieder afzonderlijk jarenlange ervaring met bedrijfsovername. Alle experts zijn aangesloten bij BOBB, de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht. Via het interne netwerk hebben we toegang tot een landelijk netwerk en specialistische kennis. Zo kunnen we u vanaf het begin gedegen adviseren en indien nodig intern expertise inwinnen. U werkt samen met iemand die de regio goed kent en weet welke ongeschreven regels gelden. Professionele begeleiding, oog voor detail en menselijke maat is waar de partners van Overname-Experts voor staan.

Meer informatie bedrijf kopen of overnemen

Wilt u meer informatie over het aankopen van een bedrijf? De fusie- en overnamespecialisten van Overname-Experts adviseren en begeleiden u graag. U kunt voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie contact opnemen met een Overname-Expert bij u in de buurt.