Nieuwsbrief Overname-Experts oktober 2018

Nieuws

Overname-Experts, specialisten bij bedrijfsovername.

Nieuws: Overname-Experts begeleidt tientallen overnames in 1e helft 2018.
In het afgelopen half jaar is het aantal overnametransacties van Nederlandse MKB-bedrijven gestabiliseerd op een hoog niveau. Dit is één van de uitkomsten van de nieuwe Brookz Overname Barometer. De partners van Overname-Experts hebben in de eerste zes maanden van dit jaar hun aandeel in het aantal transacties zien stijgen.

Lees verder: Overname-Experts begeleidt tientallen overnames in 1e helft 2018

Te koop aangeboden: Administratiekantoor (+ fiscaal advies) Midden Nederland
Snel groeiend administratiekantoor. Het administratiekantoor is interessant voor een bestaand administratie-advieskantoor….

Lees verder: Administratiekantoor (+ fiscaal advies) Midden Nederland

Te koop aangeboden: productiebedrijf en toeleverancier bouw
Een productiebedrijf en toeleverancier in de bouw, landelijk actief met de productie van kunststof producten. Het bedrijf is groeiende. Het behaalde de laatste twee boekjaren een omzet van € 1,1 – € 1,5 miljoen….

Lees verder: Productiebedrijf en toeleverancier bouw

Te koop aangeboden: productie- en handelsbedrijf in terrasoverkappingen
Het productie- en handelsbedrijf is bijna 20 jaar geleden opgericht door de huidige eigenaren. Stap voor stap is het bedrijf gegroeid naar de huidige omvang. Verkoop vindt deels plaats aan eindafnemers en deels aan collega-bedrijven elders in het land.

Lees verder: Productie- en handelsbedrijf in terrasoverkappingen

Te koop aangeboden: gerenommeerde sport- en fitnessorganisatie
Het bedrijf beschikt over moderne sport- en fitnessruimten (1.000 m2, verdeeld over zeer diverse ruimten), waarin verschillende opstellingen van apparatuur (cardio/ krachttraining/ functioneel trainen/ groepslessen/ sportlessen) terug te vinden zijn. De onderneming heeft het bedrijfspand in eigendom; gewenste overname is inclusief het vastgoed.

Lees verder: Gerenommeerde sport- en fitnessorganisatie

Te koop gevraagd: schoonmaakbedrijf in regio Zaanstreek/ Waterland
De geïnteresseerde partij is een onderneming met een uitstekende reputatie in de markt voor het leveren van uiteenlopende (industriële) schoonmaakdiensten.

Lees verder: Schoonmaakbedrijf in regio Zaanstreek/ Waterland

Te koop aangeboden: Creatief digitaal productiebedrijf in Web & Apps
De hoofdactiviteit van de aangeboden onderneming is het realiseren van maatwerk Web Development. Waarbij websites en apps worden ontwikkeld met complexiteit ‘aan de achterkant’ en een optimale user-experience ‘aan de voorkant’. Omzet ruim 1,1 mio.

Lees verder: Creatief digitaal productiebedrijf in Web & Apps

Te koop aangeboden: Kinderdagverblijf in Midden Nederland
Kleinschaligheid en de menselijke maat is de norm in dit dagverblijf. Tien jaar geleden gestart en nog steeds gevestigd op deze mooie en bereikbare locatie in een binnenstads-omgeving. De omzet bedraagt €410.000:

Lees verder: Kinderdagverblijf in Midden Nederland

Te koop: Gerenommeerde detailhandel & showroom in sanitair en badkamerinrichting
Het bedrijf beschikt over een moderne showroom ( =650 m2, over twee verdiepingen), met verschillende opstellingen van badkuipen, badkamermeubels, stoomcabines, toilet-accessoires. Het klantenbestand genereert een omzet van ca. € 800.000,-

Lees verder: Gerenommeerde detailhandel & showroom in sanitair en badkamerinrichting

Te koop aangeboden: Caravan- en Camperbedrijf
De onderneming is ca. 30 jaar geleden opgericht door de huidige eigenaar. Stap voor stap is het bedrijf gegroeid naar de gewenste omvang. De branche profiteert van de goede conjunctuur en hoog consumentenvertrouwen.

Lees verder: Caravan- en Camperbedrijf

Te koop aangeboden: Onderneming in cursussen BHV en vele andere trainingen
De onderneming biedt een breed pakket cursussen. De cursussen vinden plaats op de eigen trainingslocatie, in-company of extern.

Lees verder: Onderneming in cursussen BHV en vele andere trainingen

Column: Het belang voor koper en verkoper bij een passende due diligence
De deal lijkt in zicht: koper en verkoper hebben elkaar gevonden, er is een prijs overeengekomen en ook de voorwaarden zijn akkoord. Nog een paar stappen en de overdracht is een feit. Inderdaad, Nog een paar stappen. Eén van die stappen is het due diligence onderzoek. Letterlijk vertaald vanuit het Engels: gepaste zorgvuldigheid. Waarom is a) dit onderzoek belangrijk en waarom is het b) belangrijk dat het onderzoek aansluit bij die specifieke overname?

Lees verder: Het belang voor koper en verkoper bij een passende due diligence

Referentie: Aankoop metaalbedrijf Joppen Metaaltechniek B.V.
Vraagstuk: In de zomer werden wij benaderd door de potentiële koper van deze onderneming met concreet de volgende vragen: begeleiding gevraagd bij de onderhandelingen en aankoop van de onderneming en de financieringsaanvraag.
Koper over de begeleiding: “Overname-Experts in de persoon van Thijs Muijsenberg heeft ons ondersteund in de overname van de aandelen van Joppen Metaaltechniek B.V.”

Lees verder: Aankoop metaalbedrijf Joppen Metaaltechniek B.V.

Referentie: Verkoop wijnwinkel-groothandel
Wijnwinkel-slijterij-Wijntapperij Ton Overmars B.V. is een begrip in Amsterdam en verre omstreken. De oprichter, de heer Ton Overmars is begin jaren 70 vanuit het niets gestart met de winkel, welke zich laat typeren als een gespecialiseerde wijnwinkel-slijterij. Ondernemer over de begeleiding: “Wij hebben de bemiddeling van de heer Takkenberg als zeer constructief en meedenkend ervaren. Hij was en is goed bereikbaar en komt met adequate oplossingen, ook als de verkoopsituatie opeens veranderd.

Lees verder: Verkoop wijnwinkel-groothandel

nieuwsbrief, overname-experts, profielen, vraag en aanbod
Vorig bericht
Masterclass  “Groeien door bedrijfsovernames” op 14 november 2018
Volgend bericht
Webinar bedrijfsovergang 13 december