Aankoop machinefabriek (MBI)

Aankoop bedrijf, Bedrijfsfinanciering, Waardebepaling

Situatie:

We komen in contact met een zeer ervaren directeur en ondernemer in verschillende grote handels- en productiebedrijven. Hij wil door middel van een management buy-in (MBI) zijn ervaring inzetten in een bedrijf waar hij eigendom en directie kan combineren. Hij heeft een goed beeld van zijn kennis en ervaring (commercieel, strategisch, algemeen management) en een helder zoekprofiel.

Taak:

Graag wil hij advies bij het zoeken naar een passende onderneming en bij het overnametraject.

Actie:

Na de kennismaking en het uitstippelen van het traject, zijn we actief gaan zoeken naar een passend bedrijf. Ons netwerk wordt ingezet en verschillende bedrijven worden benaderd. Een passende bedrijf (middelgrote machinefabriek) wordt gevonden. De haalbaarheid van de bedrijfsovername en of het past bij de koper past wordt onderzocht. Als het besluit valt om de overname door te voeren begeleiden wij de ondernemer bij de onderhandelingen, de waardebepaling, het businessplan, de financieringsaanvraag en -gesprekken, het boekenonderzoek en het opstellen van de contracten. Een intensief traject met een mooi resultaat!

Resultaat:

Het resultaat is een geslaagde management buy-in en financiering van de overname van een prachtige onderneming (machinefabriek, >50fte). De commerciële en strategische kennis en ervaring van de koper sluit goed aan bij de activiteiten van de machinefabriek. Daarbij blijkt dat er in de wereldwijde markt waar de onderneming zich op begeeft nog veel potentieel zit. Na de overname blijven wij als adviseur betrokken bij de onderneming.

Betrokken Overnam Expert: André Everts

aankoop, andre everts, bedrijfsovername, machinefabriek
Vorig bericht
Verkoop koeriersbedrijf
Volgend bericht
Verkoop Reclamebureau No Panic BV