Aankoop van productiebedrijf in levensmiddelen

Aankoop bedrijf, Bedrijfsfinanciering

Opdracht:

Een ervaren manager die meerdere jaren eindverantwoordelijke is geweest voor een groothandelsonderneming, wilde weer terug zijn naar zijn roots: het samenstellen en bottelen van dranken.

Middels zijn eigen netwerk kwam hij in contact met een onafhankelijk bottelbedrijf (d.w.z. niet gelieerd aan een groot merk), waarvan er in Nederland nog maar enkele zijn.

De opdracht die we aanvaard hebben luide: ‘help ons met het realiseren van onze droom : het in eigendom verkrijgen van het bedrijf’.

Actie :

Allereerst zijn de financiële feiten geanalyseerd en is er samen met de beoogde koper naar de mogelijkheden en kansen gekeken. Deze waren er genoeg: kracht van het bedrijf is het afvullen van flessen in de niet standaard maten en lagere volume’s. Zowel voor de eigen merken (alcoholisch als niet-alcoholisch) als voor derden private-label.

Daar het bedrijf veel assets bevatte (onroerend goed en groot machine park), was de overnamesom aanzienlijk.

De huisbankier was bereid om een groot deel van de overnamesom te financieren. De rest van de financiering is betrokken bij een privé financier en andere kleine investeerders binnen de familie en vriendenkring van de koper. Onze taak was om dit te initiëren en in goede banen te leiden.

Resultaat:

Binnen 5 maanden na de eerste contactlegging werd de koop tot ieders tevredenheid afgerond. De onderneming groeit harder dan ooit en timmert (inter)nationaal flink aan de weg. In ieder drankenschap in de retailsector vind je producten terug die door deze onderneming zijn afgevuld en daar zijn we best trots op.

Vorig bericht
Verkoop importeur van technische componenten (niche markt)
Volgend bericht
Verkoop TOS Fireprotection (advies brandbeveiliging)