Advies aankoop fysiotherapie praktijken

Aankoop bedrijf, Bedrijfsfinanciering

Fysiotherapie Multi Fysio

Opdracht:

Multi Fysio B.V.  is een praktijk voor fysiotherapie, gevestigd op meerdere locaties verspreid over de regio Haaglanden.  De praktijk heeft als missie haar cliënten te begeleiden naar een optimale vorm van functioneel bewegen.

Oprichter F. van Trigt heeft in de afgelopen jaren deze praktijk uitgebouwd tot een bloeiende onderneming met 10 vaste medewerkers en een flexibele schil van specialisten. Nu hij op leeftijd is, wenst hij graag de praktijk over te dragen aan zijn bedrijfsleider P. Flaton, die al geruime tijd binnen de organisatie actief is.

Actie:

Koper, de heer Flaton heeft ons allereerst ingeschakeld voor een check op de waardebepaling die door de adviseur van verkoper is opgesteld, als ook voor een advies inzake financiering van de overname. De financiering is ‘gewoon’ bancair gerealiseerd. We hebben de waarde beoordeeld en onze bevindingen gedeeld met koper en verkoper.

Resultaat:

Vervolgens hebben we koper ondersteund bij de onderhandelingen en in zijn opdracht een boekenonderzoek uitgevoerd.

Tijdens het afronden van de koop hebben we koper nog stevig ondersteund, met uiteindelijk een goed resultaat, dat verkoper en koper bekrachtigd hebben tijdens een zeer druk bezochte receptie voor klanten en stakeholders.

Verkoper blijft betrokken voor advies en als ambassadeur waar nodig, koper gaat zijn ambities waar maken als ondernemer van een mooi bedrijf.

De betrokken Overname-Expert: Maarten Zemann

aankoop, financiering, fysiotherapie, maarten zemann, onderhandelen
Vorig bericht
Verkoop aandelen Pensioen Perspectief BV aan Triple A Risk Finance BV
Volgend bericht
verkocht Web development – onderneming