Advies aankoop kinderopvangorganisatie

Aankoop bedrijf, Waardebepaling

Situatie:

Wij worden via ons netwerk benaderd door een ondernemer die een deel van haar organisatie in de kinderopvang wil overdragen aan een medewerker. Zelf heeft ze al een adviseur, maar ze zoekt voor haar medewerker een passende adviseur. Na een kennismaking worden wij ingeschakeld om de koop, inclusief alles wat daarbij komt kijken, te begeleiden.

Aanpak:

We maken kennis met de koper en luisteren wat haar behoefte is en wat passend is voor haar. We berekenen de waarde van de onderneming en de financiële haalbaarheid en starten de onderhandelingen. In de onderhandelingen vindt er een afslag plaats op de vraagprijs. Vervolgens begeleiden wij bij de contractuele invulling en het financieringstraject, inclusief afstemming met de bank en onderzoek voor mogelijke financiering via crowdfunding. Tegelijkertijd vindt het boekenonderzoek plaats. Op basis van het boekenonderzoek vindt er nog een verlaging plaats de initiële overnamesom wat deels omgezet wordt in een omzetafhankelijke earn-out.

Resultaat:

De overname wordt middels een activa-transactie afgerond. Gaandeweg het traject hebben wij als adviseur steeds meer de regie gekregen over alle aspecten. De financiering wordt succesvol en passend door Verkoper ingevuld. Dit omdat de bank een fors aandeel van Verkoper in de financiering vroeg en de kosten van crowdfunding door partijen relatief hoog gevonden werd. Verkoper heeft nu meer tijd en aandacht voor de andere bedrijfsactiviteiten. De koper zet het bedrijf voort en kan invulling geven aan de gewenste vervolgstap in haar carrière.

Uitvoerend Overname expert: André Everts

Dit is de referentie van onze klant:
“André Everts van Overname-Experts heeft mij geholpen bij de overname van een (onderdeel van een) kinderopvangorganisatie. De werkwijze van Overname-experts kan ik als volgt typeren: deskundig, met open en vlotte communicatie, toegankelijk, daarbij doen ze wat ze beloven. Ik ben dan ook zeer tevreden over de begeleiding van Overname-experts tijdens het traject en kan hen van harte aanbevelen!”.

Vorig bericht
Advies verkoop taleninstituut
Volgend bericht
Managent Buy-Out consultancy bedrijf (Centennium B.V.)