Managent Buy-Out consultancy bedrijf (Centennium B.V.)

Verkoop bedrijf, Waardebepaling

Opdracht:

Twee leden van het Managementteam van Centennium B.V., een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de data- en analytics consultancy, zien kansen om de activiteiten rondom het opleidingsinstituut en de adviespraktijk meer vorm en inhoud te geven. De eigenaar en oprichter van dit bedrijf biedt hen hiertoe de mogelijkheden in de vorm van een Management Buy-Out, met daarbij een geborgde samenwerking tussen het huidige bedrijf en de nieuwe organisatie.

Actie:

We hebben een waarde vastgesteld voor de activiteiten inzake de opleidingen. Vervolgens zijn we in gesprek gegaan met de eigenaar/oprichter, die deels participeert in het nieuwe bedrijf. Veel (nuttige) tijd is gestoken in de opzet van een constructie hoe Centennium BV en de nieuwe BV blijven samenwerken waarbij beide bedrijven elkaar nadrukkelijk gaan versterken. De opdracht was om de ontvlechting van deze activiteiten, alsmede het verankeren van de toekomstige samenwerking te begeleiden

Resultaat:

Per 1 mei 2016 is de ontvlechting gerealiseerd. Dit betekent dat de twee bedrijven complementair samenwerken maar elk hun eigen focus hebben binnen het marktgebied waarin zij actief zijn. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over bevoegdheden, samenwerking en strategie. Door deze constructie zullen beide ondernemingen zich verder kunnen ontplooien.

Uitvoerend Overname expert: Maarten Zemann

Vorig bericht
Advies aankoop kinderopvangorganisatie
Volgend bericht
Verkoop communicatiebureau The SatisFactOrie te Ermelo