Verkoop aandelen groothandel COMAG

Verkoop bedrijf

Opdracht:

Al 75 jaar is COMAG in Soest een internationale groothandel in grondstoffen voor industriële toepassing. Vanaf 2005 is daar ook de import en distributie van grondstoffen voor de productie van slijpschijven bijgekomen. De DGA heeft het bedrijf zeer succesvol uitgebouwd. Met de leeftijd van 65 jaar in het vizier vroeg hij onze begeleiding bij de verkoop.

Actie:

In de voorbereiding hebben we goed gekeken naar de verschillende elementen die van belang waren voor een succesvolle overdracht. Dat waren in dit geval naast een goede overnamesom ook de verhuur van het eigen bedrijfspand en de mogelijkheid voor de DGA om zelf bij Comag zo lang mogelijk actief te blijven. Nadat vervolgens een zorgvuldige bedrijfswaardering en een verkoopmemorandum waren opgesteld werd de propositie (selectief) op de markt gebracht.

Resultaat:

Via ons netwerk werd contact gelegd met een ondernemer die zeer geïnteresseerd bleek om het bedrijf over te nemen. Van meet af aan was er een goede match tussen beide ondernemers. Vanwege de aanzienlijk goodwill in de overnameprijs werd er flink onderhandeld, hetgeen resulteerde in een mooie deal (incl. de verhuur van het bedrijfspand). De verkoper bleef actief betrokken en kon daarmee de earn out veilig stellen, hetgeen prima gelukt is.

grondstoffen, groothandel, verkoop
Vorig bericht
Verkoop opleidings- en trainingsinstituut
Volgend bericht
Verkoop Bosch Car Service universeel autobedrijf