Verkoop aandelen Klever Boor- en Perstechniek BV aan Van Gelder Groep

Verkoop bedrijf, Waardebepaling

Opdracht:

Begin 2020 werden wij ingeschakeld door Martin Klever, de aandeelhouder van Klever Boor- en Perstechniek BV te Benschop voor de begeleiding bij de verkoop van zijn bedrijf. Martin startte 26 jaar geleden als ZZP-er in het grondverzet en kocht in 2001 zijn eerste boormachine. Hij bouwde het bedrijf in de afgelopen jaren uit tot dé specialist op het gebied van horizontaal gestuurde boringen. De belangrijkste reden voor Martin om te gaan verkopen was dat zijn eigen rol door de voortdurende groei vooral manager werd in plaats van dat hij lekker zelf met de opdrachten bezig kon zijn!

Actie:

In de voorbereiding van de verkoop hebben wij o.a. stil gestaan bij de overwegingen om wel/niet te verkopen, de impact van Corona (en de timing) alsmede bij de kandidaten voor wie het bedrijf strategisch interessant zou zijn om over te nemen. Vervolgens hebben we het informatiepakket opgesteld en zijn gestart met het benaderen van geschikte kopers. Van meet af aan was het uitgangspunt een Koper voor wie de Boor- en Persactiviteiten van Klever een strategische aanvulling zouden vormen. Die match was 100% bij de Van Gelder Groep, die dergelijke opdrachten op beperkte schaal al uitvoerde, maar veelal het werk aan Klever uitbesteedde.

In de 1e fase van de verkenning werd goed gekeken of de bedrijven bij elkaar zouden passen (o.a. cultuur) en goed gesproken over wat men wilde bereiken met de overname, wat daar voor nodig was, enz, enz. Dit was een erg belangrijke stap in het hele traject, die bij overnames nog wel eens te weinig prioriteit krijgt. Toen dit goed uitgediept en uitgesproken was kon de verdere uitwerking (onderhandelingen, LOI, boekenonderzoek en contractenwerk) smooth en snel worden afgerond.

Resultaat:

Voor Koper en Verkoper werd een heel mooi resultaat bereikt: op 1 oktober 2020 zijn de aandelen van Klever overgedragen aan de Van Gelder Groep met eveneens een langjarig huurcontract voor het OG van Verkoper. Het bedrijf blijft op de bestaande locatie gevestigd en Martin Klever zal het bedrijf als algemeen directeur nog zeker 3 jaar blijven runnen.

Hoe kijkt verkoper er op terug?

Martin Klever: “Ik heb John Oostveen leren kennen via mijn accountant Huisman en partners.

De 1e indruk was dat we dezelfde taal spraken. Ik heb toen besloten om mijn plannen door John uit te laten werken en me daarna door hem te laten begeleiden, wat geresulteerd heeft in een goede en snelle overname die naar ieders tevredenheid verlopen is.

John, bedankt voor je advies, inzet en positiviteit in deze overname. Als ik ooit nog eens te maken krijg met een overname zal ik jou zeker benaderen of aan bevelen!”

Publiciteit:

Van Gelder Groep neemt Klever Boor- en Perstechniek over

De betrokken Overname Expert: John Oostveen

 

aandelen, boor- en perstechniek, john oostveen, klever, van gelder, verkoop
Vorig bericht
Verkoop aandelen Slingerland Techniek aan Formula Air Group BV
Volgend bericht
Verkoop aandelen La Bonbonnerie BV