Verkoop aandelen Slingerland Techniek aan Formula Air Group BV

Uitgelicht, Verkoop bedrijf, Waardebepaling

Referentie: Verkoop aandelen Slingerland Techniek aan Formula Air Group BV

Opdracht:

Medio 2018 werden wij via ons netwerk benaderd om te helpen met de voorbereiding en verkoop van Slingerland Techniek BV te Amersfoort. Om dat goed te kunnen doen is een goede klik met de ondernemer een randvoorwaarde. In het 1e gesprek met Nico Slingerland bleek direct dat deze match goed was, waarop de opdracht aan ons werd verstrekt. Slingerland Techniek verkoopt kwalitatief hoogwaardige ventilatoren voor industriële en andere toepassingen (BtB).

 

Actie:

Wij zijn gestart met de propositie goed te beoordelen. Samen met de opdrachtgever en de accountant is een informatiememorandum opgesteld. Vervolgens hebben we in overleg met Nico Slingerland een short list gemaakt. Op deze shortlist zijn strategische kandidaat kopers gezet voor wie deze activiteiten een mooie aanvulling zouden kunnen zijn. Met deze partijen zijn wij in gesprek gegaan om de interesse en de goede match te beoordelen. Uit de biedingsronde kwam Formula Air (een totaalleverancier van componenten voor industriële stofafzuiging en ventilatie gevestigd in Limburg met een 10-tal buitenlandse vestigingen) als beste kandidaat. Met hen zijn we dan ook de onderhandelingen gestart, resulterend in een LOI. De verdere uitwerking van deze intenties kende nog wat spannende momenten, maar John Oostveen wist beide partijen met elkaar in gesprek te houden en de deal goed af te ronden.

Resultaat:

Na een intensieve onderhandelingsperiode werden de aandelen in het voorjaar 2019 overgedragen en werd een meerjarige huurcontract gesloten voor het pand van de Verkoper.

Publiciteit:

https://www.formula-air.com/nl/formula-air-group-neemt-slingerland-techniek-over

De betrokken Overname Expert: John Oostveen

aandelen, formula air, john oostveen, Slingerland Techniek, ventilator, ventilatoren, verkoop
Vorig bericht
Verkoop gespecialiseerde high-tech handelsonderneming (Promis Electro-Optics B.V.)
Volgend bericht
Verkoop aandelen Klever Boor- en Perstechniek BV aan Van Gelder Groep