Verkoop aandelen Travelnauts

Verkoop bedrijf

Referentie: Verkoop aandelen Travelnauts.

Opdracht:

In najaar 2017 werden wij ingeschakeld door de aandeelhouder van Travelnauts. Travelnauts is de specialist in (verre) kwaliteitsreizen voor volwassen met kinderen. Ondanks dat de reizen uitsluitend verkocht worden via het internet is persoonlijk contact en maatwerk  één van de kenmerken.

Travelnauts is in 2007 letterlijk vanuit de kelder van zijn accountant vanaf nul gestart en enkele miljoenen omzet op moment van verkoop.

Actie:

Na het opstellen van een goed (anoniem) zoekprofiel hebben we met meerdere partijen gesproken en uiteindelijk is de koper geselecteerd als mogelijke overnamekandidaat.

De koper is geen onbekende in de reiswereld, wist waar hij het over had en had een duidelijke visie voor Travelnauts in haar volgende levensfase.

Resultaat:

Na een overlegfase en een onderhandelingsfase zijn op 1 oktober 2019 de aandelen overgedragen. Voor het boekenonderzoek en het contractenwerk werd door Koper een beroep gedaan op zijn eigen team van ervaren specialisten. Uit het netwerk van Raimond Takkenberg  werd een zeer ervaren advocaat ingeschakeld om mee te lezen in het contractuele deel van het proces.

De betrokken Overname Expert: Raimond Takkenberg

Hoe kijkt verkoper er op terug?

‘Een pittig en/maar enorm leerzaam project! Bij aanvang van het project heb ik met meerdere adviseurs gesproken. De eerste ‘down – to – earth’ indruk sprak mij erg aan en bleek juist te zijn. Door diverse omstandigheden was het een langdurig traject, waarbij geduld, kennis en vakkundigheid erg prettig werden ervaren. De ruimte om mijn eigen input te verwerken en het feit dat hiernaar geluisterd werd was aangenaam.’ David van de Ven

 

 

raimond takkenberg, Travelnauts, verkoop, verkoop aandelen
Vorig bericht
verkocht Web development – onderneming
Volgend bericht
Verkocht: een mooi Nederlands food-machinery bedrijf aan beursgenoteerde koper