Verkoop audiciën

Verkoop bedrijf

Opdracht:

Een ondernemersechtpaar (circa 40 jaar oud) heeft een viertal audicienzaken. Het rendement van deze zaken is fantastisch. Panden zijn eigendom van het echtpaar maar het is wenselijk dat deze panden buiten de transactie blijven. De markt waarin men opereert is: – grillig, – sterk afhankelijk van beleid overheid en zorgverzekeraars – gedomineerd door enkele grote partijen. Een leverancier heeft hen gevraagd of er te spreken valt over een overname.

Het ondernemersechtpaar belde mij met de vraag om eens langs te komen. het gesprek ging over de ontstane situatie. Op basis van de verstrekte informatie heb ik het advies gegeven om in ieder geval met deze leverancier in gesprek te gaan, met als doel om alleen tegen een meer dan uitstekende prijs de zaak ook daadwerkelijk te gaan verkopen.

Actie:

Met de leverancier heb ik meerdere gesprekken gevoerd. Het waren stevige onderhandelingen waarbij ook het ondernemersechtpaar vaak aanwezig waren. Omdat hun relatie erg goed was met de leverancier was hun aanwezigheid ook erg welkom. De rolverdeling kan het beste als de good guy bad guy worden omschreven waarbij het ondernemersechtpaar de good guy was en ik de bad guy.

De leverancier had dit ook door een nam ook een eigen bad guy mee in de persoon van de financieel directeur. Prachtige gesprekken volgden met een aantal onnavolgbare wendingen.

Resultaat:

Het resultaat was prima. De verkoopprijs was meer dan fatsoenlijk. Ook een mooi punt was dat alle 4 panden werden gehuurd, en dat het ondernemersechtpaar kon blijven werken binnen de groep.

audicien, verkoop
Volgend bericht
Verkoop adviesbureau voor de wegenbouw