Verkoop Bosch Car Service universeel autobedrijf

Verkoop bedrijf

Opdracht:

Het gaat hier om een universeel autobedrijf met een Bosch Car Service formule.
Verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, service en onderhoud, schadeherstel en verkoop van elektrische fietsen. Er werken naast de ondernemer 11 personen.

Voornamelijk vanwege de leeftijd van de ondernemer wil hij zijn onderneming nu verkopen.
Bij verkoop zijn verschillende scenario’s denkbaar.
Buiten de koopprijs zijn een aantal andere zaken ook van belang.
Hierbij zijn voor de ondernemer o.a. voortzetting van het bedrijf met behoud van werkgelegenheid en verhuur van zijn onroerend goed belangrijk.

Actie:

Zoals altijd beginnen we met het in kaart brengen wat de ondernemer wil en met een grondige bedrijfsanalyse en waardering van de onderneming toetsen of de verwachtingen realistisch zijn. Daarna is het bedrijf in de markt gezet, in dit geval met name via ons eigen netwerk. Hieruit volgden gesprekken met drie serieuze kopers.

Resultaat:

Nadat met één van de potentiële kopers een goede overeenkomst bereikbaar leek, zijn we met deze partij exclusief verder gaan praten. Wij hebben de intentieverklaring opgesteld en alle contracten begeleid.
Niet alleen wat betreft de koopsom, maar op alle details hebben we een uitstekend resultaat bereikt. De koper heeft goede ideeën voor de toekomst van het bedrijf en naast een goede verkoopprijs is er een langjarig huurcontract afgesloten.

advies, Autobedrijf, Bosch Car Service, Zutphen
Vorig bericht
Verkoop aandelen groothandel COMAG
Volgend bericht
Verkoop groothandel in automaterialen