Verkoop bouwonderneming Jack Gorissen Bouw aan Habenu – Van de Kreeke Bouw

Verkoop bedrijf, Waardebepaling

Referentie: Verkoop bouwonderneming Jack Gorissen Bouw aan Habenu – Van de Kreeke Bouw.

Opdracht

Enige tijd geleden kwamen wij in contact met VOF Jack Gorissen Bouwonderneming uit het Limburgse Elsloo met de vraag of we de verkoop van de onderneming konden begeleiden. De heer Gorissen had een leeftijd bereikt waarop hij een tandje wilde terugschakelen. Naast de heer Gorissen zijn de dochter Romy en vijf medewerkers actief voor de onderneming. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in onderhoudsopdrachten voor een aantal grotere instellingen, die veel gebouwen in bezit en beheer hebben.

Uitvoering

Het was voor Jack Gorissen met name van belang dat de medewerkers van zijn onderneming en zeker ook  de klanten in de toekomst onder de vleugels van een nieuwe eigenaar hun samenwerking naar tevredenheid en met plezier konden voortzetten. In overleg met Jack en zijn dochter Romy hebben we een aantal grotere aannemingsbedrijven in de regio schriftelijk en anoniem benaderd. Daarop werd snel gereageerd door Habenu – Van de Kreeke Bouw, een grotere aannemer in de regio Limburg. De overname van VOF Jack Gorissen Bouw paste prima in de strategische plannen van Habenu – Van de Kreeke en de overnamegesprekken zijn begin vierde kwartaal 2020 opgestart en daarna vrij snel afgerond.

Resultaat

Per 1 maart  2021 was de overname een feit. Het personeel, een belangrijk deel van de activa en het immaterieel actief zijn overgenomen door Habenu – van de Kreeke. Ook de oud-eigenaar Jack Gorissen ondersteunt Habenu – van de Kreeke nog enkele jaren, met name om de overdracht vlot te laten verlopen maar ook in een operationele rol als uitvoerder. De familie Gorissen is erg content dat  er snel een goede koper is gevonden en dat de overname verder vlot is verlopen. Hun medewerkers en zeker ook de klanten kunnen nu verder met een gerenommeerd aannemingsbedrijf uit de regio dat bekend staat om zijn kwaliteit, de  familiaire cultuur en de mensgerichte manier van werken.

Betrokken Overname-Expert: Ron Pustjens

bouwonderneming, Jack Gorissen, Kreeke, referentie, Ron Pustjens, verkoop
Vorig bericht
Verkoop aandelen La Bonbonnerie BV
Volgend bericht
Verkoop caravanbedrijf Ridderbeks Caravans en Vouwwagens aan Volvo Rutten