Verkoop caravanbedrijf Ridderbeks Caravans en Vouwwagens aan Volvo Rutten

Verkoop bedrijf, Waardebepaling

Referentie: Verkoop caravanbedrijf Ridderbeks Caravans en Vouwwagens aan Volvo Rutten.

                           
Aanleiding

Al jarenlang heeft onze adviseur Ron Pustjens contacten met Jos Ridderbeks, eigenaar van Ridderbeks Caravans en Vouwwagens BV. Ridderbeks is een belangrijke en gerenommeerde speler in de caravanbranche in is gevestigd in het Zuidoosten van het land. Ridderbeks is onder meer dealer van Eriba, Fendt en Adria caravans. Jos speelde al jaren met de gedachte om zijn onderneming te verkopen. Zijn grote hobby is zeilen en in 2015 is hij samen met een kameraad per zeilboot de oceaan overgestoken, van Europa naar het Caribisch gebied. Jos is daarna “verzeild” geraakt op Bonaire en heeft daar met zijn vrouw activiteiten opgezet op toeristisch gebied. Hij verhuurt daar vakantiewoningen en hij organiseert als kapitein zeiltochten voor toeristen. Jos heeft vijf jaar lang tussen Nederland en Bonaire heen en weer gependeld. Zijn zus Desiree is al lange tijd als vestigingsmanager verbonden aan het bedrijf en zij runde de zaak tijdens de afwezigheid van Jos. Jos wilde zich graag definitief vestigen in het Caribisch gebied.

Opdracht en uitvoering

Jos wilde eerst zijn onderneming verkoop-klaar maken, daarmee heeft Ron hem geholpen. Daarna is de onderneming te koop aangeboden. In dit geval is gekozen voor een activa-transactie. Er zijn de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met een drietal serieuze overnamekandidaten. De caravanbranche bleek voor hen uiteindelijk niet geheel geschikt. Vervolgens zijn Ron en Jos op zoek gegaan naar overnamekandidaten die de sector konden doorgronden. Kandidaten uit de autobranche leken het meest geschikt, die branche is veel groter en heeft een vergelijkbaar businessmodel. Er is een anonieme mailing verstuurd naar een aantal grotere autodealers in Zuidoost Nederland. Daarop werd onder meer gereageerd door Volvo Rutten, een belangrijke dealer met vier vestigingen in het zuiden van het land. Met deze partij zijn we in gesprek geraakt.

Afronding

De eigenaar van Volvo Rutten, Harold Rutten, bleek zelf een fervent kampeerder te zijn en Volvo Rutten was op zoek naar diversificatie van de activiteiten. Ridderbeks Caravans en Vouwwagens was voor hen een zeer geschikt bedrijf om over te nemen. Er zijn mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verbeteren, synergievoordelen te behalen en ook commercieel nog stappen te zetten. Bovendien zijn er mogelijkheden tot kruisbestuiving, “Volvo’s zijn immers goede caravantrekkers”. Na de zomer van 2020 zijn de gesprekken serieus opgepakt en na intensieve onderhandelingen is de overname begin 2021 afgerond. De definitieve contracten zijn halverwege februari getekend. Desiree Ridderbeks blijft werkzaam in haar rol als vestigingsmanager voor de nieuwe eigenaars. Jos heeft zich inmiddels definitief gevestigd op Bonaire en  geniet nu samen met zijn gezin van het Caribische leven op Bonaire, hij zal altijd wel blijven ondernemen maar dan anders… Jos is erg tevreden hoe alles tot in de puntjes geregeld was door Ron Pustjens van Overname-Experts en hij wenst de nieuwe eigenaren een fantastische toekomst toe!!

Betrokken Overname-Expert: Ron Pustjens.

camper, caravan, referentie, Ridderbeks, Ron Pustjens, Volvo Rutten, vouwwagen
Vorig bericht
Verkoop bouwonderneming Jack Gorissen Bouw aan Habenu – Van de Kreeke Bouw
Volgend bericht
RAD Torque Systems BV te Soest