Verkoop gespecialiseerde high-tech handelsonderneming (Promis Electro-Optics B.V.)

Verkoop bedrijf, Waardebepaling

Situatie:

Via een tevreden klant meldt zich eind 2018 Emile de Kler als eigenaar van de gespecialiseerde high-tech handelsonderneming Promis Electro Optics B.V. en mede-eigenaar van de Belgische dochter PEO Radiation Technology B.V. Hij runt al jaren het goedlopende handelsbedrijf in een heel specifieke markt. Gezien zijn leeftijd is hij op zoek naar een koper voor zijn bedrijf. Daarbij is hij ook benaderd door een Belgische partij om een deel van zijn onderneming over te nemen.

Aanpak:

Na een akkoord op ons voorstel gaan wij aan de slag met de analyse en waardebepaling van het bedrijf. Daarbij richten wij ons primair op verkoop van een deel van het bedrijf, waar interesse voor is. Vervolgens ontstaan er gesprekken, maar komen we niet tot overeenstemming. Een vervolgstap is dat wij voor de hele onderneming een koper zoeken, waarbij wij eerst nog de uitkoop van een aandeelhouder in de Belgische dochter begeleiden om volledig mandaat te kunnen hebben.

In overleg met de eigenaar stellen wij informatie op en benaderen vervolgens de markt via ons netwerk en de verschillende overname-platforms. Al snel zijn er veel geïnteresseerden, zowel investeringsmaatschappijen als MBI-kandidaten. Er vinden veel gesprekken en vervolgens onderhandelingen plaats op basis van keuze uit een aantal biedingen. Uiteindelijk wordt er na een intensief traject een koper gevonden in de investeringsmaatschappij Eden Roc (in samenwerking met Cor Maas, voormalige zakenpartner van PEO) en een van de MBI-kandidaten, Roland van den Bergh. Wij begeleiden daarbij ook het boekenonderzoek en de contractuele afwikkeling in samenspraak met de juristen.

Resultaat:

Het resultaat is dat de overname medio 2020 afgerond is, ondanks het coronavirus en diverse hobbels tijdens het traject.

Reactie van klant over ons advies:

André Everts van Overname in bedrijf  / Overname-Experts heeft het volledige verkooptraject voor ons verzorgd, inclusief het vinden van meerdere gegadigden. Dat is succesvol verlopen, mede door een proactieve benadering, professionele instelling, intensieve begeleiding, alsmede door meedenkend en vasthoudend te zijn. Dit gecombineerd met een redelijke en billijke houding naar de kopende partij + goede symbiose met de juriste om het traject af te ronden.
Kortom zeer tevreden en we bevelen Overname in bedrijf / Overname-Experts van harte aan!”
Emile de Kler

Link naar artikel over de nieuwe CEO en eigenaar van PEO

 

analyse, andre everts, handelsbedrijf, handelsonderneming, high-tech, PEO, Promis Electro-Optics, verkoop, waardebepaling
Vorig bericht
Verkoop wijnspeciaalzaak
Volgend bericht
Verkoop aandelen Slingerland Techniek aan Formula Air Group BV