Verkoop machine- en constructiebedrijf

Verkoop bedrijf, Waardebepaling

Bedrijf:

Machine- en constructiebedrijf wat zich bezig houdt met het vervaardigen van machines voor de agro-business.

Vraagstuk:

In het voorjaar van 2018 zijn wij benaderd door de accountant van dit bedrijf om een bedrijfswaardering te maken. Afhankelijk van de uitkomst van deze waardering zou de ondernemer besluiten om zijn bedrijf te verkopen. Daarbij zouden wij de verkoop gaan begeleiden

Oplossing en Resultaat:

Na het opstellen van de waardering volgens de Discount Cash-Flow methode is toen besloten om het bedrijf, in het voorjaar van 2019, te gaan verkopen. We hebben in het voorjaar van 2019 een nieuwe bedrijfswaardering gemaakt op basis van de jaarcijfers 2018 en een aangepaste prognose opgesteld door de accountant. Samen met de accountant hebben we vraagprijs geformuleerd. Na het opstellen van het informatiememorandum hebben we het bedrijf aangeboden op de gesloten Dealsuite van Brookz en binnen het netwerk van de Partner van Overname-Experts. Hierop hebben we ruim 20 serieuze reacties ontvangen. Uiteindelijk zijn we met een selecte groep van investeringsmaatschappijen/strategische kopers en enkele MBI-kandidaten gaan onderhandelen over een mogelijk deal. Overname-Experts heeft het hele proces begeleidt inclusief het boekenonderzoek en de transactiedocumenten. Uiteindelijk is het bedrijf overgenomen door een Family Office samen met de huidige bedrijfsleider.

Verkoper over de begeleiding:

Het verkopen van ons familiebedrijf was een heftige periode. Vooral doordat er snel erg veel interesse was voor de overname van ons bedrijf. Hieruit bleek dat Thijs Muijsenberg over een goed netwerk beschikt, want uit zijn netwerk is de koper gekomen van ons bedrijf. We hebben zijn begeleiding als zeer deskundig ervaren. Hij heeft ons goed voorbereid op de te nemen stappen in het overnameproces. Het was een emotionele periode om je familiebedrijf te verkopen, hierin heeft de adviseur van Overname-Experts ons goed begeleid. We kijken hier met een zeer positief gevoel op terug.

constructie, machine, Thijs Muijsenberg, verkoop
Vorig bericht
Verkocht: een mooi Nederlands food-machinery bedrijf aan beursgenoteerde koper
Volgend bericht
Verkoop wijnspeciaalzaak