Verkoop opleidings- en trainingsinstituut

Verkoop bedrijf

Opdracht:

Het bedrijf is een opleidings- en trainingsinstituut op gebied van persoonlijke ontwikkeling. Er is geen personeel vast in dienst, maar er wordt volop personeel ingehuurd. Het bedrijf bestaat al meer dan 10 jaar, en heeft alle noodzakelijke erkenningen. Het bedrijf is ook ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). De DGA (50 jaar oud) is klaar met zijn bedrijf en wil verkopen.

De DGA heeft vertrouwen in mijn presentatie en mijn plan van aanpak. Mijn taak is om een goede presentatie te maken van het bedrijf; om een goede waardebepaling te maken van dit bedrijf en om op korte termijn in contact te komen met een aantal mogelijke kopers.

Actie:

Om al in een vroeg stadium in contact te komen met mogelijke kopers is er in overleg met de klant een verkort profiel opgesteld. Dit profiel is geplaatst op bedrijventekoop.nl en is ook verspreidt onder collega adviseurs. Uiteraard na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst kregen deze mogelijke kopers de inmiddels opgestelde informatie doorgestuurd.

Resultaat:

Het resultaat was dat uiteindelijk er een tweetal mogelijke kopers overbleven. Daar hebben wij uitvoerig mee gesproken en mee onderhandeld. In september kwam de deal rond. Vervolgens is het boekenonderzoek uitgevoerd, waarna nog een aantal zaken besproken moesten worden. Na een aantal aanpassingen zijn de aandelen in december 2014 overgedragen.

advies, trainingsinstituut, verkoop
Vorig bericht
Verkoop Reclamebureau No Panic BV
Volgend bericht
Verkoop aandelen groothandel COMAG