Verkoop Profix Schadeherstel

Verkoop bedrijf, Waardebepaling

Opdracht:

Profix Schadeherstel is een universeel autoschadeherstel bedrijf. In 2015 hebben we Gerard Nijmeijer begeleid bij de overname van de aandelen van zijn compagnon. In 2019 kwam de vraag of verkoop van de onderneming een goede oplossing zou zijn.

                 

Uitvoering:

In de eerste fase was het echt de vraag hoe nu verder en kwamen in de besprekingen meerdere mogelijkheden aan de orde. Voor de ondernemer was van belang wat op de lange termijn de beste oplossing zou zijn voor de onderneming. Zelf nog langdurig leiding geven aan de onderneming had niet zijn voorkeur en verkoop van het bedrijf werd een reële optie. Het was voor Gerard Nijmeijer met name van belang dat de medewerkers van zijn onderneming en zeker ook  de klanten in de toekomst onder de vleugels van een nieuwe eigenaar hun samenwerking naar tevredenheid en met plezier konden voortzetten. In overleg met Gerard hebben we o.a. een aantal Collega’s in de regio benaderd. Daarop werd gereageerd door Munsterhuis, een groot dealerbedrijf in de regio Twente met een grote eigen Schadeherstel afdeling. De overname van Profix Schadeherstel paste prima in de strategische plannen van Munsterhuis en de overnamegesprekken zijn halverwege 2021 afgerond.

Resultaat:

Per 1 oktober 2021 was de overname een feit. Naast de werkmaatschappij met alle activa en personeel is ook het onroerend goed overgenomen door Munsterhuis. Ook blijft oud-eigenaar Gerard Nijmeijer Profix nog ondersteunen, met name om de overdracht vlot te laten verlopen maar ook de komende tijd in een operationele rol. Gerard en zijn vrouw Wendy zijn erg content dat de onderneming nu ingebed is in een grotere organisatie. Hun medewerkers en zeker ook de klanten kunnen nu verder met een gerenommeerd autobedrijf uit de regio dat bekend staat om zijn kwaliteit, de  familiaire cultuur en de mensgerichte manier van werken.

Betrokken Overname-Expert: Wout Broer

Profix, referentie, schadeherstel, verkoop, wout broer
Vorig bericht
Verkocht: Technisch werving en selectiebedrijf
Volgend bericht
Kees Dijkman Containers B.V.