Verkoop Reclamebureau No Panic BV

Verkoop bedrijf

Opdracht:

De 2 aandeelhouders van No Panic BV zijn beiden ca. 60 jaar en vragen onze begeleiding bij de voorbereiding en verkoop van hun reclamebureau in Amersfoort aan een goede koper. Het bureau is actief op het gebied van ontwerp en vormgeving, dtp, drukwerk, marketing- en sales acties en ook op online gebied. Men heeft veel landelijk/internationaal bekende opdrachtgevers, waarvoor al jaren wordt gewerkt.

Actie:

We starten met een goede analyse van de sterke punten en de aandachtspunten en adviseren de ondernemers met het verkoopklaar maken van het bedrijf. Daarna wordt de prognose aangescherpt, het verkoopmemorandum opgesteld en het bedrijf gewaardeerd. De daaruit volgende conclusies worden besproken om realistische verwachtingen te hebben over het verkooptraject. Vervolgens wordt de propositie op de markt gebracht (in ons netwerk en databanken). Dat resulteert in veel respons. Er was interesse van zeer uiteenlopende partijen (zowel andere bureau’s op marketing, communicatie en internetvlak als MBI-kandidaten en ook beleggers).

Resultaat:

Na vele gesprekken met diverse partijen bleek een ondernemende MBI-kandidaat het meest doortastend. Er moest wel stevig onderhandeld worden, vooral over welk aandeel van de koopsom direct werd voldaan en welk deel achteraf middels een vendor’s loan. Daarna was het nog wel even spannend met de overnamefinanciering, maar door de sterke persoonlijkheid en brede ervaring van de Koper kwam dat ook goed voor elkaar.
Tenslotte verzorgden wij de begeleiding bij de contracten en het boekenonderzoek.
De verkopers zijn zeer tevreden met het bereikte resultaat en Koper geeft nieuw elan aan het bureau.

reclamebureau, verkoop
Vorig bericht
Aankoop machinefabriek (MBI)
Volgend bericht
Verkoop opleidings- en trainingsinstituut