Verkoop sociale onderneming die jongeren helpt naar school en werk (De Jonge Krijger)

Verkoop bedrijf, Waardebepaling

Opdracht:

De Jonge Krijger BV helpt jongeren naar school, werk en wat zij het allerliefste doen. De Jonge Krijger is een toonaangevende sociale onderneming en richt zich op de aanpak van jeugdwerkloosheid en voortijdig schoolverlaten. 15 jaar geleden opgericht door sociaal ondernemer L. de Boer en actief in talloze gemeenten. Een solide en goed renderend bedrijf, met talloze mogelijkheden voor uitbouw. Ruim 20 mensen in loondienst. De oprichter wil meer balans tussen werk en privé en zoekt een strategische koper die de onderneming verder landelijk wil laten groeien.

Na enkele verkennende gesprekken werd de opdracht aan ons verstrekt.

Actie:

Samen met de ondernemer zijn we gestart met een verkenning of het bedrijf voldoende “verkoopklaar” was en hebben vervolgens de propositie goed in kaart gebracht. Dit betekent het actualiseren van cijfers en prognoses, het opstellen van origineel informatiememorandum en het maken van de waardering. Vervolgens hebben we binnen ons netwerk de mogelijk geschikte kandidaten geïnventariseerd en benaderd.

Resultaat:

We hebben, ook via platforms waarbij Overname-Experts is aangesloten, veel reacties gekregen; de meeste zeer interessant. Doorslaggevend bij de keuze was niet alleen de beste partij respectievelijk de beste bieding, maar ook de beste persoonlijke match tussen koper en verkoper. De koper is een sterk bedrijf met sterk management en heeft ervaring met overnames.  De feitelijke overdracht is per 1-1-2018 geëffectueerd met naderhand nog een nacalculatie op basis van de resultaten 2018 en 2019. De verkoper blijft  in deze jaren nog betrokken en zorgt voor een goede overgang.

De betrokken Overname Expert: Maarten Zemann

maarten zemann, sociale onderneming, verkoop
Vorig bericht
Succesvolle begeleiding aantrekken van groeikapitaal
Volgend bericht
Management Buy Out van RAD Torque Systems BV te Soest