Verkoop TOS Fireprotection (advies brandbeveiliging)

Verkoop bedrijf

Opdracht:

De eigenaar van TOS Fireprotection is ruim 60 jaar en vraagt onze begeleiding bij de voorbereiding en verkoop van zijn architectenbureau, gevestigd in Nijmegen. Het bureau is actief in hoogwaardig advies op het gebied van brandbeveiliging. Men heeft veel landelijk/internationaal bekende opdrachtgevers, waarvoor al jaren wordt gewerkt.

Actie:

We hebben een verkoopmemorandum opgesteld en het bedrijf gewaardeerd. De daaruit volgende conclusies worden besproken om realistische verwachtingen te hebben over het verkooptraject. Client geeft aan welke bedrijven wellicht interesse hebben in zijn onderneming. Deze bedrijven worden benaderd en daarnaast wordt de propositie op de markt gebracht (in ons netwerk en databanken).

Resultaat:

Na vele gesprekken met diverse partijen bleef er een onderneming over. Er is een goede earn-out regeling uit onderhandeld. Erg belangrijk was de persoonlijke klik tussen koper en verkoper omdat er nog een jaar intensief wordt samengewerkt. De verkoper is zeer tevreden met het bereikte resultaat.

Vorig bericht
Aankoop van productiebedrijf in levensmiddelen
Volgend bericht
Crowdfunding – aankoop Zero Tolerance (preventief alarm)