Verkoop wijnwinkel-slijterij

Uitgelicht, Verkoop bedrijf, Waardebepaling

Opdracht:

Wijnwinkel-slijterij-Wijntapperij Ton Overmars B.V. is een begrip in Amsterdam en verre omstreken. De oprichter, de heer Ton Overmars is begin jaren 70 vanuit het niets gestart met de winkel, welke zich laat typeren als een gespecialiseerde wijnwinkel-slijterij.

Naast verkopen in de winkel wordt er ook middels de website druk besteld.

Nadat de heer Overmars één van de workshops, die Raimond bij regelmaat geeft, had bezocht, nam hij contact met ons op. De leeftijd van 65-jaar was bereikt en het werd wel eens tijd om te verkopen.

Actie:

De waarde van het bedrijf zat voornamelijk in de unieke voorraad van wijnen, whiskey’s en diverse portwijnen. De kelder(s) van de winkel zijn een walhalla voor de drankliefhebber.

Nadat de waarde en de unieke kenmerken van de onderneming in kaart was gebracht, hebben we de propositie middels een anoniem profiel op de markt gebracht in de maand maart 2017. Er zijn met meerdere kandidaten gesprekken gevoerd, maar bij de uiteindelijke koper was er een wederzijdse klik en had de heer Overmars het gevoel dat zijn ‘kindje’ in goede handen was.

Resultaat:

Begin september van hetzelfde jaar is op een zondag – de enige dag in de week dat de winkel gesloten was – de koopovereenkomst getekend.

Daar de heer Overmars niet van de ene op het andere moment wilde stoppen, is hij nog enkele dagen in de winkel te vinden om zijn passie – het adviseren van goede wijn aan de consument – te kunnen blijven uitvoeren.

Verkoper over de begeleiding:

“Wij hebben de bemiddeling van de heer Takkenberg als zeer constructief en meedenkend ervaren. Hij was en is goed bereikbaar en komt met adequate oplossingen, ook als de verkoopsituatie opeens veranderd. Ik kan u hem aanraden voor andere ondernemers die hun bedrijf te koop willen aanbieden”.

raimond takkenberg, slijterij, verkoop, waardebepaling, wijnwinkel
Vorig bericht
Aankoopbegeleiding en financiering auto glas specialist Midden Nederland
Volgend bericht
Aankoop metaalbedrijf Joppen Metaaltechniek B.V.