Snelgroeiend online advertising- en marketingbedrijf

Aanbod

Ter overname aangeboden: snelgroeiend online advertising- en marketingbedrijf.

Omschrijving:
Online mediabureau met sterke eigen merken bereikt wereldwijd een groot aantal unieke lezers. Gespecialiseerd in het inkopen van online traffic op eigen vervaardigde content. In nauwe samenwerking met de redactie zorgt het marketingteam, door het inzetten van verschillende online betaalde en organische kanalen, voor miljoenen unieke bezoekers per maand. De websites en kanalen in meerdere talen zijn afgestemd op een duidelijke en herkenbare doelgroep. Het onderscheidend vermogen van het bedrijf is het zelf ontwikkelde media buying monitor system. Het bedrijf is in bezit van meerdere unieke websites en heeft een groot bereik op social media. Het businessmodel is erg interessant vanwege het schaalbare (verdien-) model.

Bedrijfsvoering:
De onderneming wordt vanuit een werkmaatschappij verricht. Het werk wordt door 15 fte aan jonge en betrokken hoogopgeleide medewerkers uitgevoerd, ondersteund door een kleine schil van flexibele inhuur en de tweekoppige directie. De activiteiten bestaan uit een drietal zaken: redactionele activiteiten, online marketing / media buying en in-house webdevelopment.

Cijfers:
Het bedrijf is jong en sterk groeiend. Het behaalde in 2016 en 2017 een omzet van € 1,1 respectievelijk € 2,3 miljoen met een brutomarge van € 693.000 respectievelijk € 1,3 miljoen. Voor 2018 zijn de voorlopige cijfers bepaald op een omzet van € 4,1 miljoen, een brutomarge van € 2,0 miljoen en een EBITDA van circa € 1,26 miljoen.

Reden verkoop:
De eigenaren hebben in enkele jaren de onderneming opgebouwd tot wat het nu is. Zij hebben de wens zich op andere activiteiten te richten en het bedrijf over te dragen aan een partij die de groei en de potentie en schaalbaarheid verder wil doorontwikkelen of wil integreren in een bestaande onderneming.

Mogelijke redenen om te kopen:
     Strategische uitbreiding van de activiteiten;
–     Strategische verdieping in de bedrijfsketen;

Transactie:
De voorgenomen transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen van de onderneming.

Contactinformatie:
André Everts, everts@overname-experts.nl, 06-38918890

Menu