Opvolging binnen de familie

Bedrijfsoverdracht binnen de familie behoeft een speciale aanpak. Meer nog dan bij andere overnames speelt de emotionele kant een grote rol. En dat is logisch, want het bedrijf zit soms al generaties in de familie. Meestal zijn er allerlei verwachtingen, wordt er onvoldoende gecommuniceerd en er worden weinig zakelijke overeenkomsten gemaakt. De Overname-Experts hebben veel ervaring met opvolging binnen familie en we doen deze opdrachten graag.

Cruciaal bij familieopvolging is het vinden van de juiste balans tussen heel veel belangen:

  • Is de overnameprijs niet te hoog: Kan de overnemer het wel opbrengen? Hoe voorkom je dat er teveel belasting betaald moet worden?
  • Is de overnameprijs niet te laag: Kan de overdrager wel goed rondkomen met de opbrengst? Worden andere kinderen niet benadeeld? Gaat de fiscus wel akkoord?
  • Kan er gebruik gemaakt worden van de Bedrijfs Opvolgings Regeling (BOR)?
  • Hoe moet het gefinancierd worden: Kan dat door de overdrager tegen een gunstige rente en welke risico‚Äôs zijn daaraan verbonden?
  • Welke invloed houdt de overdrager? Of doe je de overdracht in stappen?
  • Hoe structureer je de overdracht in juridische zin?

De betrokken overname expert zoekt samen met u en de andere betrokkenen naar de beste oplossing in uw situatie. We gaan zorgvuldig om met de emotionele en relationele kant en zorgen voor een goede en open communicatie naar alle betrokkenen. Natuurlijk worden de afspraken zakelijk vastgelegd.

Neem contact op met een van de Overname-Experts of bel 085-0441000 voor een vrijblijvend eerste gesprek over uw situatie.