Uw eerste “date” met uw Overname-Expert

Publicaties

U wikt, u weegt. Misschien overlegt u met uw familie, en wellicht met uw accountant. Dan neemt u het ingrijpende besluit: misschien moet ik een koper gaan zoeken voor mijn bedrijf.

Dan is de vraag wie kan mij in zo een traject ondersteuning bieden en begeleiden? Want samen met uw familie en accountant bent u tot de juiste conclusie gekomen dat verkoop begeleiding wel een bijzondere tak van sport is. Via-via krijgt u de naam van een Overname-Expert, en u maakt een afspraak met deze man. Samen onder het genot van een kop koffie vrijblijvend kennis maken kan zeker geen kwaad. De vraag is natuurlijk hoe gaat zo een kennismakingsgesprek in zijn werk, en wat kun je verwachten?

Wij zijn met 10 Overname-Experts en het zal niet zo zijn dat alle gesprekken op dezelfde manier verlopen. Toch zal op hoofdlijnen het gesprek identiek zijn. Het gaat om de kennismaking, en om het dilemma, waar u voor staat, open en eerlijk met elkaar te bespreken. De meeste ondernemers verkopen maar één keer hun onderneming, dus zorgvuldigheid is geboden.

Na een kennismaking waarbij elkaars achtergronden worden verkend zoomen we in op de onderneming en de ondernemer. Een stuk historie wordt besproken en vervolgens wordt gekeken waar u nu staat. En wordt het antwoord gezocht op de vraag of de volgende stap, de beoogde verkoop, aansluit bij het punt waar u nu staat met uw onderneming.

Als Overname-Experts zijn wij voor u in feite buitenstaanders. Wij willen door goede vragen te stellen samen met u tot de conclusie komen dat verkoop nu strategisch gezien de beste stap is voor u, en voor uw onderneming. Is dit niet het geval dan zeggen wij dat ook. Wij vertellen dan hoe wij tegen de situatie aankijken en welke oplossingsrichting wij zien. Eerlijk, transparant en betrokken, dat zijn onze kernwaarden, en die brengen we in de praktijk.

Wanneer u tot de conclusie komt dat uw beoogde bedrijfsoverdracht bij ons in goede handen is maken wij uiteraard een keurig voorstel waar alles staat vermeld over de werkzaamheden en de bijbehorende kosten. Eerlijk, transparant en betrokken.

 

Wilt u naar aanleiding van deze column een afspraak maken, neem contact op met een van onze Experts!

date, kennismaking, overname-experts
Vorig bericht
Overname-Experts een van de grotere zelfstandige advieskantoren
Volgend bericht
Koop en verkoop ten tijde van het Corona-virus