Hans Romijn

Contact

Hans Romijn | Waardeweg 50 M | 2031 BP Haarlem
+31 (0) 6 2122 7450 | romijn@overname-experts.nl

| |
|

In 1985, na afronding van mijn VWO-diploma, ben ik gaan werken bij Ernst & Young. Nadat ik mijn postdoctorale studie Information Management (Nyenrode/ NIVRA) heb afgerond en een behoorlijk aantal jaren met veel plezier in het MKB heb gewerkt (onder meer als financieel directeur bij een grote automotive onderneming inclusief leasemaatschappij), heb ik in 2010 besloten om als zelfstandig ondernemer verder te gaan.

Ik ben gecertificeerd lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten Bedrijfsoverdracht (www.bobb.nl).

Naast mijn Overname-Expert werkzaamheden, ben ik werkzaam als Startup-Expert, als Funding-Expert en ben ik als stakeholder betrokken bij een aantal zeer innovatieve onderneming. Maatschappelijk ben ik bestuurder (en initiatiefnemer bij de oprichting) van de Beroepsorganisatie BOBB en ben ik bestuurder bij een Haarlemse ondernemersvereniging. Mijn kantoor is gevestigd op bedrijventerrein Waarderpolder, centraal gelegen in Haarlem.

Regisseren, coachen, adviseren en begeleiden van (delen van) de bedrijfsovername. Vanaf het zoeken en inventariseren tot en met de financiering en afronding van de overname.Mijn aanpak is pragmatisch en gericht op oplossingen.

Ik richt mij speciaal op innovatieve sectoren (inclusief startups), ICT, groothandel en retail, leisure (horeca/ events/ hotels), (zakelijke) dienstverlening, media (breed) en automotive.

Omdat ik door mijn brede ervaring in het bedrijfsleven gemerkt heb hoe belangrijk het is dat je als ondernemer op vlakken waar je weinig mee te maken hebt, je laat adviseren door een deskundige specialist.
Een specialist die beschikt over veel onderhandelingservaring, een groot netwerk heeft opgebouwd, en die gedreven is een optimaal onderhandelingsresultaat te behalen. EN natuurlijk een specialist die volkomen onafhankelijk is.

  • Begeleiding van zowel verkopende partijen als kopende partijen (MBI-ondernemers)
  • Begeleiding bij funding/ financiering: van startups, aankoop bedrijf tot algemene investeringen.
  • Advisering rondom alles op gebied van informal investment.
  • Business mediation bij omzetten van zakelijke conflicten in passende oplossingen.

Wat klanten ervaren is dat ik sta voor no nonsense advisering aan MKB bedrijven.

Zij zien mij als spin in het web: regisseur van het totale proces, met oog voor mens & emotie. Klanten merken dat ik mijn zeer brede ervaring inzet en richt op oplossingen (en niet op constructies). Zij kennen mij als eerlijk & open & informeel. Klanten merken dat ik streef naar het optimale onderhandelingsresultaat, waaraan beide betrokken partijen een zeer ‘goed gevoel’ overhouden; oftewel duurzame resultaten.