Maarten Zemann

Contact

InZee! Advies | Keukenhoflaan 35 | 2548 PC Den Haag
| zemann@overname-experts.nl

InZee! Advies | Goudsesingel 96 | 3011 KD Rotterdam
| zemann@overname-experts.nl

Na het voltooien van mijn studie aan de Hogere Hotelschool Den Haag heb ik ruim een jaar in Londen gewerkt en gewoond. Eenmaal terug in Nederland ben ik bij ABN-AMRO begonnen in het management-trainee programma. Na dit programma heb ik binnen de ABN-AMRO-ondernemers in het MKB begeleid bij financieringsvraagstukken en Bijzonder Beheer.

In een volgende stap heb ik voor het toenmalige Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) landelijk projecten opgezet om het zelfstandig ondernemerschap te stimuleren. Daar heb ik ook mijn eerste ervaringen opgedaan op het gebied van training en coaching. Daarnaast een heb ik een doctoraal studie aan de Erasmus Universiteit (Bedrijfskunde) gevolgd en met succes afgerond.

In 1996 ben ik door MKB-Nederland gevraagd voor een managementfunctie bij MKB Adviseurs, de toenmalige advies- en opleidingsorganisatie voor het brede MKB. Vanaf 2000 heb ik de functie van algemeen directeur vervuld. Na de overname door GIBO Groep Accountants (nu Flynth) heb ik deze functie gecombineerd met de functie van directeur advies binnen GIBO/Flynth.

  • Procesbegeleider, zeer ervaren in matchmaking en MBO-vraagstukken
  • Financieringsvraagstukken (ook bij overname), crowdfunding
  • Het verzorgen van trainingen en presentaties over financieringsvormen, koop en verkoop van bedrijven

Na ruim 18 jaar managementervaring heb ik eind 2013 de stap genomen om een grote, wat meer politieke, organisatie te verlaten en mij meer te richten op advisering en training van MKB-ondernemers. Dit is een goede keuze gebleken, omdat ik mij graag met bedrijfskundige vraagstukken binnen bedrijven bezighoud.

Naast het feit dat ik regelmatig publiceer, ben ik gecertificeerd adviseur en lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB). Als medeoprichter en (ex) bestuurslid ben ik nauw betrokken bij dit thema, ook richting overheid en politiek. Als adviseur ben ik eveneens bij MKB Servicedesk betrokken, het grootste landelijke digitale platform voor ondernemers.

Naast mijn werkzaamheden als adviseur ben ik docent en trainer. Aan de Hogeschool Rotterdam ben als ik sinds 2000 verbonden, waar ik doceer over advies- en ondernemingsvaardigheden. Als trainer ben ik verbonden aan MKB Cursus & Training en de SRA.

Met mijn ervaring kan ik bedrijven op weg helpen in de verbetering van het rendement, het verkrijgen van een passende financiering en uiteraard een ondernemer ondersteunen bij de verkoop of koop van een bedrijf. Dat is wat mij boeit.

Waar ben ik gevestigd?
In Den Haag ben ik gevestigd, mijn klanten komen uit het hele land en ik maak ik gebruik van kantoorlocaties in het midden van het land om klanten te spreken. 
Mijn specialisme? 
De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in vele sectoren en heb samengewerkt met vertegenwoordigers van talloze brancheorganisaties. Van klein metaal tot de zorg, van horeca tot de zakelijke dienstverlening.

Naast een adviesbureau (14 medewerkers) dat startende ondernemers financiert ondersteun ik al jaren bedrijven bij een succesvolle bedrijfsoverdracht en/of koop. Ik verricht werkzaamheden op het gebied van overnamefinanciering van bedrijven en ben intermediair bij diverse platforms voor crowdfunding.

“Maarten is een pragmatisch ingestelde adviseur die zijn mening over een vraagstuk durft te geven.”

“Maarten is niet snel tevreden met de uitkomst van een onderhandeling en is bereid buiten reguliere werktijden zich volledig in te zetten voor een transactie.”

Voor mijn profiel verwijs ik u graag naar mijn linkedin profiel