Oscar Mensen

Contact

De Houtregt BV | Euclideslaan 1 | 3584 BL Utrecht
030-2599845 | mensen@overname-experts.nl

| |
|

Bedrijfsovernames: ons dagelijks werk. Inmiddels meer dan 15 jaar elke dag 100% focus op bedrijfsovernames. Daardoor een ruime ervaring in bemiddeling, contracten, waarderingen en financieringen. Hoewel voorzien van een stevige vooropleiding blijven we ook steeds vakinhoudelijk bijscholen. Maar overnames steunen niet alleen op inhoudelijke kennis: ook mensenkennis, inlevingsvermogen en simpelweg interesse is gewenst. In die zin waren mijn eerste jaren in mijn werkzame leven in het buitenland zeer leerzaam. Niet alleen goed voor de talenkennis maar ook een geweldige leerschool gewerkt voor het inleven in verschillende zakelijke en culturele visies.

Adres:

Euclideslaan 1 in Utrecht, een representatieve en goed bereikbare locatie bij direct bij afslag vanaf de A28.

Vaak wordt ik gevraagd voor begeleiding bij volledige trajecten van aan- en verkoop van MKB bedrijven. Daarnaast doen we veel bedrijfswaarderingen en financierings-aanvragen. Ook specifieke situaties komen voor zoals bv uitkoop van een mede-aandeelhouder, pre-exit strategieen. Diverse branches, grote en kleine bedrijven.

Onderscheidend door opleiding, ervaring en een prettige mix van zakelijke en menselijke aanpak.

Ik denk dat ondernemers behoefte hebben aan een adviespartner die elk van de verschillende disciplines goed in de vingers heeft. Financiën en bedrijfsvoering zitten dicht tegen elkaar aan, net als fiscale en juridische zaken vaak samenhangen. Juist hier bewijst een adviseur die die verbanden meteen te pakken heeft zijn meerwaarde.

In dit werkveld voel ik me thuis: ik heb voor ondernemers al vaak echt het verschil mogen maken: door dwarsverbanden te zien, door juist niet het werk bij een junior neer te leggen of uit te besteden aan niche-specialisten die de context niet kennen, (met alle kans op ruis en vertraging). Maar wel door er echt zèlf voor te gaan en alle relevante kennis in huis te hebben en er voor u te zijn.

Het is mensenwerk. Vertrouwen, kennis en kunde. Dat is de kern.

Ik begeleid ondernemers en investeerders bij het kopen en verkopen van bedrijven. Daarmee ken ik zowel de uitdagingen en argumenten aan de verkopende en de kopende zijde.

Actief aan uw zijde kan ik u bijstaan in:

  • Het benaderen en selecteren van (ver)kopende ondernemers of investeerders.
  • Waardering van de onderneming.
  • Financierbaarheid, is een overname financieel haalbaar?
  • Onderhandelingen over de prijs en de bijkomende voorwaarden.
  • Het opstellen van overeenkomsten. Duidelijk, leesbaar en juridisch eenduidig.

Ook met specifieke situaties hebben wij ervaring. Als u bijvoorbeeld zelf al een geïnteresseerde koper hebt maar toch graag het overnameproces door een ervaren deskundige wilt laten leiden, dan kan dat uiteraard. Ook bij uitkoop van mede-aandeelhouder(s) of participatie door derden kunnen wij u adviseren.

Een aantal kwalificaties uit de feedback van onze klanten: “gecommitteerd”, “bereikbaar”, “”steun in de rug”, “eindelijk een klankbord mèt ervaring”, “vriendelijk waar gewenst en duidelijk waar het moet”.