Perry Boogaard

Contact

Zeeland Corporate Finance B.V. | Middelburgseweg 3 | 4364 TB Grijpskerke
06-31252107 | boogaard@overname-experts.nl

| |
|

Mijn naam is Perry Boogaard (1967), woonachtig in Grijpskerke (Zeeland) en vader van Veerle, Annemijn en Romee. Mijn werkzaamheden verricht ik hoofdzakelijk in Zuidwest Nederland onder de naam De Zeeuwse Zaken.

Loopbaan

Na mijn opleiding agrarische bedrijfskunde in Dronten te hebben afgerond, ben ik als trainee gestart bij de ABN AMRO Bank. Na een aantal jaren in het zakelijk domein als accountmanager actief te zijn geweest, ben ik bij de Rabobank aan de slag gegaan. Bij de Rabobank heb ik bij verschillende lokale banken management- en directieposities bekleed. Ook ben ik een aantal jaren als interim manager actief geweest voor Rabobank Nederland. In 2001 heb ik de studie Drs. Bedrijfskunde afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Al die jaren ben ik actief geweest in de bedrijvensector en ik heb vanuit verschillende perspectieven heel veel ondernemers een stap verder kunnen helpen. Dat is ook mijn drijfveer geweest om in 2014 het bankwezen te verlaten en als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan: Ondernemers helpen bij vraagstukken rondom bedrijfsovernames, investeren en financieren. Mijn grote netwerk in Zuidwest Nederland en opgedane kennis en ervaring gedurende de afgelopen 30 jaar, zet ik graag in om de ambities van ondernemers en ondernemingen waar te maken.

Ik ben gecertificeerd lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (www.bobb.nl) en heb inmiddels vele ondernemers begeleid bij de aan- en verkoop van bedrijven.

  • Regisseren van bedrijfsovernameprocessen
  • Sparring partner bij bedrijfskundige vraagstukken voor DGA’s
  • Investerings- en financieringsvraagstukken

Mijn passie is om ondernemers te helpen kun dromen waar te maken en ambities te realiseren. Ik doe dit vanuit oprechte interesse in het verhaal van de ondernemer en onderneming en van daaruit partijen bij elkaar te brengen. Het geeft me veel energie om toegevoegde waarde te kunnen leveren in processen rondom bedrijfsovernames, waar ik naast rationele thema’s, de mens achter het bedrijf en de emotionele kant van de overnames de aandacht geef die het verdient.

In mijn adviespraktijk ligt de nadruk op alle facetten van aan- en verkoopprocessen van ondernemingen in het mkb. Naast het regisseren van het proces, spar ik samen met ondernemers over de ontwikkelingen binnen bedrijven. Omdat ieder bedrijf uniek is en geen vraagstuk identiek, stem ik te allen tijde mijn activiteiten af op de ondernemer en onderneming. Van het (strategisch) sparren met ondernemers tot het opstellen van exploitatie- en liquiditeitsprognoses en van het waarderen van ondernemingen tot het regelen van (bedrijfs)financieringen.

“De begeleiding door Perry Boogaard van De Zeeuwse Zaken wordt door de aandeelhouders van Interpak getypeerd als betrokken, meedenkend en flexibel. Hij is analytisch sterk en is in staat kritisch te zijn. In het onderhandelingsproces is Perry van grote waarde geweest door zijn sterke onderhandelingsvaardigheden. Al met al een belangrijke steun en onmisbare begeleiding tijdens een intensief overnameproces.”

“In 2014 is het eerste contact gelegd tussen Harold Buijsse, directeur-eigenaar van Climanova en Perry Boogaard. De stormachtige ontwikkeling waarin het bedrijf terecht is gekomen, heeft diverse vraagstukken op het gebied van strategie van de onderneming, financiering van de groei, huisvesting en personeel gecreëerd. Regelmatig bespreken we de actuele ontwikkelingen, het financieel perspectief, risicomanagement en andere zaken. Ook aspecten rondom structureren van de activiteiten binnen de onderneming komen aan de orde en worden geregeld. Het sparren met Perry Boogaard als deskundige sparring partner en zijn grote netwerk leveren een waardevolle bijdrage aan de ontwikkelingen van Climanova BV.”