Raimond Takkenberg

Contact

Raimond Takkenberg | Rode Ring 47H | 1566 HR Assendelft
06-26 174 857 | takkenberg@overname-experts.nl

| |
|

Na mijn opleiding HBO Bedrijfskunde heb ik in het bedrijfsleven ruimschoots ervaring opgedaan bij diverse bedrijven onder andere bij een groot ICT-bedrijf (5 jaar) en een – internationaal – productie-/handels en projecten organisatie (5 jaar). Gedurende deze periode heb ik tevens met goed gevolg de Register Controllers opleiding aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam voltooid.
Met deze know-how ben ik vervolgens 5 jaar actief geweest als Financieel manager bij een verfgroothandels groep waarbij het uitbouwen van de groep, één van mijn hoofdtaken was.

In 2007 besloot ik om als zelfstandig bedrijfsovername adviseur verder te gaan, omdat ik MKB-ondernemers zag worstelen met overname vraagstukken en alles wat daarbij komt kijken, in de tijd dat ze daarbij niet altijd konden terugvallen op hun (vertrouwde) adviseur. Terwijl de ondernemers in deze periode van hun leven wel behoefte hadden aan professionele en deskundige ondersteuning.

Naast adviseur ben ik als extern toezichthouder verbonden aan een aantal organisaties en ben ik gecertificeerd BusinessMediator.

Verder aangesloten bij en gecertificeerd;

  • lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (www.bobb.nl)
  • Register Adviseur Bedrijfsoverdracht (RAB). (www.rabregister.nl)
  • Register Controller (www. vrc.nl) en
  • Netwerk Adviseur Familiebedrijven.

Ik zie mezelf als uw regisseur in het hele proces, gezien mijn achtergrond en ervaring mag ik stellen dat ik gespecialiseerd ben in de (voedingsmiddelen) industrie, alsmede handelsbedrijven en ICT & Hightech bedrijven.

Ook de wereld van stichtingen in de publieke sector is niet vreemd voor mij, waar weer hele andere belangen spelen dan in het bedrijfsleven.
Mijn opdrachtgevers zijn divers van aard: eigenaren van (familie)bedrijven, Startups, werknemers die de mogelijkheid krijgen om het bedrijf van hun werkgever te kopen tot personen die voor de eerste keer in hun leven een bedrijf willen kopen.

Maar ook aandeelhouders of vennoten die om uiteenlopende reden niet verder met elkaar willen, zijn bij mij op het juiste adres om het ontvlechtingstraject vakkundig en met respect naar elkaar toe, te begeleiden. Meerdere opdrachtgevers heb ik mogen begeleiden bij het totale proces van (ver)kopen van E-commerce platformen en de bijbehorende diensten.

Daarnaast word ik regelmatig gevraagd om waarderingen op te stellen bij echtscheidings-procedures of word ik ingeschakeld door een Startup om een waardering op te stellen in kader van verdere funding. Dit maakt dat ik de taal van de MKB-ondernemer spreek !

Een gemiddelde ondernemer heeft met de materie van bedrijfsoverdrachten slechts 1 of slechts een aantal keren in zijn leven te maken.
Meerdere vakgebieden komen dan bij elkaar, zoals : ondernemerschap, vermogensplanning, fiscaliteit, juridische aspecten, waarderingsaspecten, financieringsaspecten, verschillende stakeholders etc.

Vanuit mijn expertise vervul ik de rol van totaal regisseur en neem in die hoedanigheid de ondernemers bij de hand en begeleid ze door alle stappen van het (ver)koopproces.

Het up-to-date houden van kennis – en vooral het praktisch toepassen ervan – vind ik enorm belangrijk. Ik vind het leuk om met ondernemers bezig te zijn, hun bedrijfsprocessen te begrijpen en partijen met elkaar te verbinden.

Regelmatig breng ik bedrijfsbezoeken of ben ik deelnemer aan een studiereis. Recent ben ik naar de Silicon Valley geweest om te ervaren hoe startups daar echt functioneren, hun funding regelen en hoe investeerders omgaan met deze startups.

Dagelijks ben ik bezig met waarderings-, Overname- (verkoop, koop, fusie) alsmede financieringsvraagstukken voor MKB-ondernemers maar ook voor organisaties – stichtingen – in de publieke sector.

De genoemde vraagstukken zijn veelal complex en meerdere partijen zijn er bij betrokken. Mijn toegevoegde waarde voor de ondernemer zie ik vooral in:

  • de regie voeren over het gehele proces, waar veelal meerdere partijen bij betrokken zijn;
  • het begrijpelijk maken van deze complexe materie.

Daarom is mijn motto dan ook: ‘begrijpelijk en inzichtelijk’ en denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Opdrachtgevers zullen mij ervaren als iemand die enerzijds analytisch en anderzijds pragmatisch is, waarbij ik (complexe) processen probeer te versimpelen en begrijpelijk maak voor u als MKB-ondernemer. Zonder de belangen van alle partijen uit het oog te verliezen.