Roel Slomp

Contact

Slomp Bedrijfsadviseurs | De Beugel 15 | 7908 NK Hoogeveen
+31 (0) 528 231799 | slomp@overname-experts.nl

| |
|

Mijn naam is Roel Slomp. geboren in 1962, getrouwd en wij hebben 3 kinderen.

Nadat ik de HEAO opleiding heb voltooid ben ik gaan werken bij de toenmalige Amro Bank. Ik heb daar het trainee ship doorlopen en heb veel verschillende functies in verschillende plaatsen gehad. En uiteraard de fusie tussen Amro en ABN meegemaakt. Ik heb het voorrecht gehad om bij veel ondernemers en ondernemingen in de keuken te hebben mogen kijken.
In 1998 besloot ik om de min of meer veilige baan bij de Bank achter mij te laten en als zelfstandig bedrijfsadviseur verder te gaan.

Op gebied van MBO begeleiding ben ik inmiddels een specialist geworden. Stel er is een bedrijf en het management wil het overnemen (dit kan ook een overdracht in de familie zijn). Hoe gaat dat?, welke prijs?, welke constructies?, Hoe regel je de financiering? Dat is toch iets waar je als ondernemer of als management niet elke dag mee te maken krijgt. Die keer dat je er wel mee te maken hebt is het handig een ervaren specialist erbij te betrekken. Bij een MBO komen diverse aspecten van het werk aan de orde: – begeleiding van de aankoop, begeleiding van de financieringsaanvraag en het begeleiden van de toekomstige ondernemer(s).
Door de jarenlange ervaring (bij zowel ABN AMRO als ook als zelfstandig bedrijfsadviseur) kan ik goed inschatten of ik een opdracht zelf kan doen of dat ik assistentie van een ervaren collega moet inroepen. Eén doel staat centraal: de klant.

Ondernemer zijn is best wel complex. Met name wanneer het om aspecten gaat die maar een paar keer tijdens het ondernemerschap voor zullen komen. Bijvoorbeeld het aantrekken van een financiering, of een koop van een bedrijf, of een verkoop van het bedrijf. Ik voel mij betrokken bij de ondernemer, bij mijn opdrachtgever. Ik bijt mij graag vast in een opdracht, en zal er alles aan doen om de opdracht tot een goed einde te brengen.

Nu begeleid ik ondernemers / ondernemingen bij:

  • het verkrijgen van bedrijfsfinancieringen
  • het aankopen van bedrijven
  • het verkopen van bedrijven

Ik doe dit op een pro actieve manier.

In de wereld van de overnameadvisering gelden er feitelijk niet veel regels. Er is geen echte opleiding voor, en iedereen mag het zo maar gaan doen. Dit was een reden om samen met een aantal adviseurs de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) op te zetten. Inmiddels heeft de BOBB ruim 100 gecertificeerde leden.
Ook ben ik toegetreden tot overname-experts. Ik zie absoluut een meerwaarde in het kunnen klankborden, het samenwerken en het kunnen delen van kennis.

Wat kan ik voor u betekenen? Dat is vaak de eerste vraag die, nadat het eerste kop koffie gedronken is, op tafel komt. Het antwoord is iedere keer weer anders en dat maakt mijn werk aan de ene kant afwisselend, maar aan de andere kant ook weer lastig omdat niets standaard is. Een goede klik, en het besef dat samenwerking voor beide partijen een toegevoegde waarde oplevert, zijn van groot belang.

Een voorbeeld van wat een klant, Wytse Strikwerda van Skafit, over mij zegt:

“Bij de overname-onderhandelingen heeft Roel Slomp zich als een actief behartiger van onze belangen getoond. Hij adviseert op heldere wijze en was voor ons een onmisbare steunpilaar tijdens het overnameproces.”