Ter overname aangeboden: allround installatiebedrijf in Friesland.

Aanbod
Omschrijving:

De onderneming is een allround installatiebedrijf, gevestigd in Friesland. Het bedrijf is onderscheidend doordat ze vaste samenwerkingsverbanden met aannemers en klanten heeft. Het bedrijf weet redelijk veel grotere opdrachten te realiseren die ze vervolgens uitbesteden aan vaste partners. In principe kan het bedrijf alle soorten technieken installeren, maar veel werkzaamheden zijn W-technieken (circa 80% van de omzet). Circa 60-70% van de omzet wordt gerealiseerd op nieuwbouw en verbouwprojecten van woningen waar de onderneming via vaste aannemers als onderaannemer werkt. Overige omzet wordt gerealiseerd uit rechtstreekse projecten en particuliere klanten. Een deel van de E-werkzaamheden doen ze zelf en een deel besteden ze uit aan een vaste partner collega-installateur. Ventilatietechnieken worden zoveel mogelijk uitbesteed.

Het bedrijfspand wordt gehuurd, het huurcontract loopt nog ruim 2 jaar. De organisatie bestaat uit een team van 9 werknemers, 7 monteurs, 1 commercieel medewerker/projectleider en 1 werkvoorbereider-calculator. De directie is naast de dagelijkse aansturing actief met de calculatie en het binnenhalen van projecten, maar heeft al een stap terug gedaan in aanwezigheid en leidinggeven. De twee kantoormedewerkers kunnen inkopen, calculeren en factureren. Ook sturen zij al grotendeels de dagelijkse gang van zaken aan.

Cijfers:

Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. Het behaalde in 2019-2021 een omzet van respectievelijk € 3,9 miljoen, € 3,2 en € 2,2 miljoen (daling door corona-effect). Voor 2022 wordt een omzet van € 3,0-3,2 miljoen verwacht. De genormaliseerde EBITDA (genormaliseerd op NOW en TVL) bedroeg gemiddeld € 415k.  De verwachte EBITDA voor 2022 bedraagt € 340-370k. De huidige orderportefeuille bevat circa € 1,5 miljoen aan opdrachten tot de zomer van 2023.

Reden verkoop:

De huidige eigenaar wil na meerdere decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemer een stap terugdoen. Hij zoekt een opvolger voor het bedrijf die de klanten en zakenpartners, medewerkers en werkzaamheden wenst over te nemen en succesvol voort kan zetten.

Transactie:

De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

De vraagprijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 1.300.000.

Mogelijke kopers:

Deze transactie is strategisch vooral voor andere installatiebedrijven interessant. Ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal kan dit een interessante propositie zijn.

Interesse?
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Overname Expert André Everts via mail everts@overname-experts.nl of telefonisch op 06-38918890
andre everts, Friesland, installatiebedrijf, te koop, te koop aangeboden
Vorig bericht
Zonnepaneleninstallateur in Zuidoost Nederland
Volgend bericht
Bewindvoerderskantoor in Noord Holland