Te koop aangeboden: Allround installatiebedrijf in Drenthe

Aanbod
Omschrijving:

De onderneming is een allround installatiebedrijf, gevestigd ergens in Drenthe. Het bedrijf installeert en onderhoudt de technische installaties in zowel bestaande als in nieuwbouwwoningen en utiliteit. Alle installatietechnische zaken van CV, gas-, water- en elektrische installaties tot sanitair, zonne-energie en (hybride) warmtepompen komen aan de orde. Door de diversiteit aan opdrachtgevers in de particuliere en zakelijke markt is het werk afwisselend en uitdagend. De onderneming werkt daarbij met name voor aannemers, bouwbedrijven en rechtstreeks voor enkele zakelijke klanten. circa 70% van de omzet wordt gerealiseerd in de zakelijke markt. Gemiddeld genomen is er doorlopend één groter project onderhanden.

De top 5 klanten qua omzet maakt samen circa 52% van de totale jaaromzet uit.

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een vastgoed B.V. van Verkoper en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van 13 medewerkers, waarvan 11 monteurs. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met planning, personeelszaken en financiën. De administratie, calculatie en werkvoorbereiding worden door twee kantoormedewerkers uitgevoerd. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en de cultuur is no-nonsense.

Cijfers:

Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. Het behaalde in 2019-2021 een omzet van respectievelijk € 2,0 mio, € 1,5 mio (daling door corona-effect) en € 1,9 mio. De EBITDA in die periode bedroeg € 232k, € 194k en € 308K. Het gemiddelde investeringsniveau bedraagt circa € 25K. Voor de komende kwartalen zit er tot nu toe alleen al ruim € 1,9 mio omzet vanuit projecten in de planning.

Reden verkoop:

De huidige eigenaar is na een aantal decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemer toe aan een stap terug doen en zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen, maar niet om voor de lange termijn werkzaam te blijven.

Transactie:

De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

De vraagprijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 1.200.000.

Mogelijke kopers:

Deze transactie is strategisch voor andere installatiebedrijven interessant. Ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal kan dit een interessante propositie zijn.

Interesse?
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Overname Expert André Everts via mail everts@overname-experts.nl of telefonisch op 06-38918890
, , , ,
Vorig bericht
Zonnepaneleninstallateur in Zuidoost Nederland
Volgend bericht
Allround installatiebedrijf Friesland