Ter overname aangeboden: Bouwmaterialenhandel

Aanbod
Omschrijving:

De onderneming houdt zich bezig met het verkopen van bouwmaterialen. Men richt zich voornamelijk op de zakelijke markt. Meer bepaald op afnemers die actief zijn in de afbouw. Het klantenbestand telt ruim 500 relaties. De onderneming is gevestigd in de  provincie Limburg en afnemers zijn voornamelijk afkomstig uit de regio. Men is aangesloten bij een landelijk opererende inkoopcombinatie.

Het betreft een vennootschap waarvan de aandelen te koop worden aangeboden. Er zijn een zestal mensen werkzaam voor de onderneming.

Het bedrijf is gevestigd in een gehuurd pand op een keurig bedrijvenpark in het zuiden van de provincie. Het pand is eigendom van de bovenliggende Holding en kan onderdeel zijn van de transactie. In dit pand heeft men de beschikking over een aantal kantoorruimten, een showroom/winkel en een magazijn. De onderneming beschikt over eigen transportmiddelen. Er is  ruim voldoende buitenruimte beschikbaar.

Cijfers:

De onderneming realiseert een omzet van circa 3 miljoen euro. Het rendement is prima, de genormaliseerde EBITDA bedraagt circa 500K. De balansverhoudingen zijn uitstekend. De omzet is stabiel en de vooruitzichten zijn goed. De overnamesom is nader overeen te komen.

Reden verkoop:

De reden dat het bedrijf ter overname wordt aangeboden is het feit dat de huidige eigenaren een stapje terug wil doen, mede gezien hun leeftijd. Ze willen na de overname nog meewerken aan een soepele overdracht.

Transactie:

De aandelen van de vennootschap worden te koop aangeboden. De vennootschap wordt opgeleverd zonder overtollige liquide middelen en zonder rentedragende schulden en met een acceptabel eigen vermogen (cash and debt free). Als effectieve datum wordt 1 januari 2023 is aangehouden.

Mogelijke kopers:

Zowel een MBI-kandidaat alsook een strategische koper die zijn activiteiten wil uitbreiden zijn wat ons betreft mogelijke overnamekandidaten.

Interesse?
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Overname Expert Ron Pustjens via mail pustjens@overname-experts.nl of telefonisch op 06-13135282
bouwmaterialen, Bouwmaterialenhandel, Ron Pustjens, te koop, te koop aangeboden, ter overname
Vorig bericht
Bedrijf in hydrauliek (groothandel + assemblage)
Volgend bericht
Bedrijf in internationale business ontwikkeling