Handelsbedrijf verpakkingsmateriaal

Aanbod
Omschrijving:

De onderneming houdt zich bezig met ontwikkeling en handel in zeer specifieke verpakkings-, beschermings- en afschermingsmateriaal. De onderneming bestaat al tientallen jaren en is actief in een kleine B-to-B nichemarkt. Er wordt eigen voorraad aangehouden maar er wordt ook rechtstreeks via de fabriek geleverd. Men opereert vanuit een prima geschikt huurpand. Het bedrijf is gevestigd in een verstedelijkt gebied in Limburg en is goed bereikbaar.

De activiteiten zijn  ondergebracht in een  vennootschap waarvan de aandelen ter overname worden aangeboden. De organisatie is overzichtelijk en kleinschalig. Naast de eigenaar is er nog 1 medewerker actief voor de onderneming. Operationeel gezien houden beiden zich bezig met dezelfde werkzaamheden en zijn onderling vervangbaar. De eigenaar houdt zich daarnaast bezig met de algemene werkzaamheden. Men heeft een handvol belangrijke leveranciers en de contacten met hen zijn intensief. Er wordt over het algemeen al zeer lange tijd zaken gedaan met het merendeel van de afnemers.

Het bedrijfspand bestaat uit kantoorruimten en een magazijn. Het betreft een bedrijfsverzamelgebouw. Uitbreiding van activiteiten is op de huidige locatie goed mogelijk.

Cijfers:

De omzet van de onderneming varieert tussen 600K en 800K en de EBITDA bedraagt gemiddeld ruim 18% van de omzet.

Reden verkoop:

De reden dat het bedrijf ter overname wordt aangeboden is het feit dat de huidige eigenaar de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Hij wil graag meewerken aan een soepele overdracht door nog een tijdje beschikbaar te blijven.

Transactie:

Het gaat om een aandelentransactie. Het moment van overdracht is in onderling overleg vast te stellen. Het ligt voor de hand om als effectieve datum 1 januari 2024 aan te houden. De transactie kan dan ergens in het eerste halfjaar 2024 plaatsvinden.

Er is een informatiememorandum voorhanden.

Mogelijke kopers:

Een MBI kandidaat is naar ons idee de meest aannemelijke koper.

Interesse?
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Overname Expert Ron Pustjens via mail pustjens@overname-experts.nl of telefonisch op 06-13135282
handel, handelsbedrijf, Ron Pustjens, te koop, verpakkingsmateriaal
Vorig bericht
Universeel autobedrijf
Volgend bericht
Interieurbouwer