Interieurbouwer in Midden-Nederland

Aanbod

Te koop aangeboden: Interieurbouwer in Midden-Nederland.

OMSCHRIJVING | ACTIVITEITEN:
De onderneming is een interieurbouwer gevestigd in Midden-Nederland, vooral landelijk actief maar regelmatig ook internationaal. De onderneming maakt voor zowel zakelijke klanten als particulieren maatwerk high-end interieurs. Veel opdrachten gaan in samenwerking met interieurarchitecten. De onderneming onderscheidt zich door korte lijnen, kwaliteit, een sterk geautomatiseerd volledig inhouse proces en duurzaamheid.

BEDRIJFSVOERING:
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van een 5-tal medewerkers. Door het geautomatiseerde proces kan met een beperkt team een forse productie gerealiseerd worden. Het bedrijf beschikt daarbij over een compleet up-to-date machinepark. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met verkoopactiviteiten en administratie. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en nuchtere cultuur van afspraak is afspraak.

REDEN VERKOOP:
De huidige eigenaren zijn, na meerdere decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemers, toe aan een stap terug te doen en zoeken een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.

FINANCIEEL:
Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. Een normale omzet voor de onderneming is gemiddeld EUR 1,6 miljoen. In het coronajaar 2020 lag de omzet een stuk lager. In 2021 is de omzet grotendeels hersteld, met name in het laatste deel van het jaar. Een normaal EBITDA voor de onderneming ligt rond de 200k. De afgelopen jaren heeft dit gefluctueerd.

TRANSACTIE:
De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming.  Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 800.000. Deze prijs wordt ondersteund door de waarde van de materiële vaste activa.
Deze transactie is strategisch voor andere interieurbouwers interessant. Daarnaast kan het passend zijn voor strategische partijen in de keten (productiecapaciteit). Verder kan dit ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal een interessante propositie zijn.

MEER INFORMATIE:
Neem voor meer informatie contact op met André Everts, 06-38918890, everts@overname-experts.nl

, , , , , , ,
Vorig bericht
Installatiebedrijf in Oost-Nederland
Volgend bericht
Sales-callcenter (in onderhandeling)
Menu