Verkocht: Bedrijf in verkoop en plaatsen van kozijnen (Kozijnenambacht)

Verkocht
Omschrijving:

De onderneming is 20 jaar actief in de bouwbranche en heeft zich gespecialiseerd in hardhouten en kunststof kozijnen. Het bedrijf is gevestigd in Zuidwest Nederland waar het grootste deel van de klanten te vinden is. De onderneming levert hoge kwaliteit kozijnen tegen zeer concurrerende prijs. De doorlooptijd is door de efficiënt ingerichte organisatie en logistiek kort. Door een rechtstreekse online verbinding middels een geavanceerd tekenprogramma met de fabrikant zijn de lijnen kort. De kozijnen worden vervaardigd van hoogwaardige materialen en zijn warmte- en geluidsisolerend alsmede inbraakwerend.

De klanten zijn voornamelijk particulieren, maar ook wordt Kozijnenambacht door B2B klanten ingeschakeld. Vanuit een huurpand op een goed bereikbaar bedrijventerrein wordt het bedrijf geëxploiteerd. De eigenaar is de spil binnen de onderneming en wordt gesteund door een administratief medewerker en een team van 4 flexibele krachten voor het plaatsen van de kozijnen.

Cijfers:

Het bedrijf is financieel gezond en door omstandigheden zijn de resultaten in de jaren 2020 en 2021 wat achter gebleven. In 2022 is de omzet hersteld en bedraagt ca. € 400/k. De marges ontwikkelen zich positief en de verdiencapaciteit is goed.

Reden verkoop:

De eigenaar is inmiddels ruim 20 jaar actief als ondernemer en wil graag een stap terug doen vanwege leeftijd en gezondheid. Ondernemer is bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.

Transactie:

De voorgenomen transactie betreft een activa/passiva transactie. Een Informatie Memorandum is beschikbaar en zal beschikbaar worden gesteld na ondertekening van een NDA.

Mogelijke kopers:

De onderneming is mogelijk interessant voor andere in kozijnen gespecialiseerde bedrijven. Maar ook voor een jong ondernemersechtpaar dat graag voor eigen rekening en risico een winstgevende onderneming wil overnemen, is de onderneming mogelijk interessant. Voor een (strategische) partij in de keten zou tevens een mogelijke koper kunnen zijn.

Interesse?
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Overname Expert Perry Boogaard via mail boogaard@overname-experts.nl of telefonisch op 06-31252107
kozijnen
Vorig bericht
Groothandel / distributeur in onderdelen en reparaties voor mobiele devices (B2B en B2C)
Volgend bericht
Kinderdagverblijf met BSO en Peuterspeelzaal