Logistieke dienstverlener

Aanbod
Omschrijving:

De onderneming houdt zich bezig met op- en overslag van goederen en het organiseren van transporten. Daarnaast voert men voor een aantal grote internationaal opererende relaties value-add activiteiten uit. Men beschikt daartoe over een groot warehouse en ook eigen transportmiddelen. Het bedrijf is gevestigd in een verstedelijkt gebied in Zuidoost Nederland en is prima bereikbaar.

De activiteiten zijn  ondergebracht in een tweetal vennootschappen waarvan de aandelen ter overname worden aan geboden. Het bedrijfspand is eigendom van de bovenliggende Holding en wordt gehuurd door de werkmaatschappijen. De directie bestaat uit twee personen, beiden DGA. Het gaat om een familiebedrijf. De personele bezetting bestaat in totaal uit 11 fulltime medewerkers.

Het bedrijf is gevestigd op een prima locatie kort langs een belangrijke rondweg die het stedelijk gebied goed ontsluit. Het bedrijfspand is zeer ruim van opzet en meet circa 10.000 vierkante meter verdeeld over meerdere hallen met daarnaast een grote buitenruimte. Uitbreiding van activiteiten is op de huidige locatie zeer goed mogelijk.

Cijfers:

De omzet van de onderneming bedraagt ongeveer 3 miljoen euro. Het resultaat is uitstekend, de EBITDA bedraagt ruim 25% van de omzet.

Reden verkoop:

De reden dat het bedrijf ter overname wordt aangeboden is het feit dat de huidige eigenaars zich willen richten op andere activiteiten. Ze willen graag meewerken aan een soepele overdracht door nog een tijdje beschikbaar te blijven.

Transactie:

Het gaat om een aandelentransactie. Het moment van overdracht is in onderling overleg vast te stellen. Het ligt voor de hand om als effectieve datum 1 januari 2024 aan te houden. De transactie kan dan ergens in het eerste halfjaar 2024 plaatsvinden.

Er is een informatiememorandum voorhanden.

Mogelijke kopers:

Een strategische koper die zijn/haar activiteiten verder wil uitbreiden is de meest aannemelijk koper. De geografische ligging van de onderneming is hiervoor prima geschikt.

Interesse?
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Overname Expert Ron Pustjens via mail pustjens@overname-experts.nl of telefonisch op 06-13135282
dienstverlener, logistiek, logistieke, Ron Pustjens, te koop
Vorig bericht
Gespecialiseerd reclame-productiebedrijf voor binnen- en buitenreclame
Volgend bericht
Universeel autobedrijf