Te koop aangeboden: Metaalbewerkingsbedrijf.

Het metaalbewerkingsbedrijf is toeleverancier aan voornamelijk voedingsmiddelenindustrie en agrarische sector.

Beschrijving

Ter overname een metaalverwerkend bedrijf in het westen van Nederland.

De ondernemer heeft deze machinefabriek opgericht in 1985. Naast dat er maatwerk wordt geleverd vindt productie plaats in kleine en grotere series aan gerenommeerde loyale opdrachtgevers in Nederland.

Activiteiten

Activiteiten van de ondernemingen betreffen alle voorkomende metaalbewerkingen, waaronder (buis)lasersnijden, kanten, lassen, fijnmechanische bewerkingen, nabewerkingen, assemblage en montage (zowel mechanisch als elektrotechnisch). Detail- c.q. productie-engineering wordt gedaan vanuit geavanceerde software.

Toeleverancier

Het bedrijf is actief als toeleverancier van onderdelen, modules en samenstellingen, waarbij de voedingsmiddelenindustrie en agrarische sector de belangrijkste afzetmarkten vormen.

Financieel (kengetallen)

2022

2021

Omzet

€      2.560.000

 €      2.350.000

EBITDA

9,1%

9,4%

Resultaat voor belasting

8,9%

9,2%

Het machinepark is eigendom van de holding, die hiervoor een marktconforme huur in rekening brengt. Dit is opgenomen in de operationele kosten, waardoor de EBITDA lager is en de afschrijvingspost minimaal is. Tevens is ook het vastgoed ondergebracht in de holding, hiervoor wordt een marktconforme huur in rekening gebracht.

Informatie memorandum

Er is een uitgebreide informatie memorandum beschikbaar.

Reden voor verkoop

De huidige ondernemer ziet zichzelf wegens het naderen van pensioengerechtigde leeftijd niet als de ideale persoon om het bedrijf te leiden in de volgende (groei) fase.

Aangeboden belang

De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Vastgoed en machinepark is ondergebracht in de holding, hiervoor wordt huur in rekening gebracht. Overname van zowel vastgoed als machinepark (of één van beide)  is bespreekbaar.

Transactievorm

De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Geschikt voor

Het metaalbewerkingsbedrijf is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Raimond Takkenberg (tel. 06-26174857 of takkenberg@overname-experts.nl)

Interesse?
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Overname Expert Metaalbewerkingsbedrijf via mail of telefonisch op
metaalbedrijf, metaalbewerkingsbedrijf, raimond takkenberg
Vorig bericht
Hoveniersbedrijf
Volgend bericht
Bedrijven in Vers-, Food productie & logistieke sector (opererend in retail-domein)