Aanbod

Ter overname aangeboden: Rijwielzaak aangesloten bij het “Giant Store concept”.

De onderneming

De rijwielzaak is gevestigd in Limburg, een fietsprovincie bij uitstek. De onderneming is oorspronkelijk opgericht in 1938. Inmiddels staat de derde generatie al enkele tientallen jaren aan het roer van deze bekende familiezaak. Lange tijd betrof het een universele rijwielzaak maar sinds 2014 is men aangesloten bij het Giant Store concept, een “soft-franchise formule”. Giant is een grote en bekende Taiwanese producent van rijwielen en toebehoren met een compleet pakket. Giant maakt kwalitatief prima rijwielen tegen een acceptabele prijs en een uitstekende naamsbekendheid. Europa is een belangrijke afzetmarkt voor Giant en in Lelystad beschikt Giant over een grote productiefaciliteit voor de Europese markt. Giant biedt hun franchisenemers goede ondersteuning op allerlei gebieden.

Transactie

Het betreft een VOF (man-vrouw firma), derhalve hebben we te maken met een activa-passiva transactie. De onderneming wordt verkocht omdat de huidige eigenaren een tandje terug willen schakelen. Te koop wordt aangeboden de voorraad, inventaris en het immaterieel actief. De onderneming is gevestigd op een prima locatie midden in de kern van een middelgrote Limburgse plaats. Het pand wordt te huur aangeboden. De huidige eigenaren wonen in de bovenwoning en willen daar ook graag na de transactie blijven wonen. Ze zijn graag bereid om de nieuwe eigenaar nog te ondersteunen na de overname.

Kerngegevens

De omzet was in een reeks van lange jaren vrij stabiel. Maar in de jaren 2019 en 2020 is de omzet en ook het resultaat gestegen. Dit onder impuls van toegenomen belangstelling voor E-bikes en in tegenstelling tot andere sectoren heeft de rijwielbranche kunnen “profiteren” van de effecten van de Corona-crisis. De omzet in werkplaats is inmiddels een belangrijk onderdeel en is stijgende. Naast de eigenaar zijn er nog twee mensen werkzaam voor de onderneming, een monteur en een parttime verkoper. In vergelijking met de branche heeft de onderneming daarmee een gemiddelde omvang. Afhankelijk van de waarde van de voorraad op de overnamedatum bedraagt de overnamesom ca.€ 300.000,=.

Procedure

Er is een uitgebreid informatiememorandum opgesteld. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst is dit beschikbaar voor serieuze gegadigden.

Neem bij interesse contact op met Ron Pustjens, pustjens@overname-experts.nl, 06-13135282

Interesse?
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Overname Expert Rijwielzaak aangesloten bij het “Giant Store concept” via mail of telefonisch op
, , , , ,
Vorig bericht
Luxe Chalet in natuurgebied
Volgend bericht
Psychologiepraktijk / verpleegkundige specialistenpraktijk