Uitgeverij in Zuidoost Nederland

Aanbod
Ter overname aangeboden: Uitgeverij Zuidoost Nederland

De onderneming

De uitgeverij is gevestigd in Zuidoost Nederland en geeft een huis-aan-huisblad uit. De huidige eigenaar heeft lange tijd een reclamebureau geëxploiteerd en heeft daarnaast bijna 25 jaar geleden het huis-aan-huisblad opgestart. De huidige eigenaar werkt parttime voor zijn onderneming, daarnaast  zijn er nog 2 mensen parttime werkzaam in opdracht van de onderneming. Het huis-aan-huisblad verschijnt in een specifieke regio en de oplage bedraagt ca. 18.000 stuks. De inhoud is een mengeling van advertenties en regionaal nieuws.  De onderneming beschikt over een vast klantenbestand aan adverteerders en een aantal vaste opdrachtgevers voor de nieuwsrubrieken.

Transactie

Het betreft een Besloten Vennootschap en het gehele aandelenpakket is te koop. De onderneming wordt te koop aangeboden omdat de huidige eigenaar de pensioengerechtigde leeftijd in zicht heeft. De onderneming is gevestigd in een prima geschikte huurlocatie, maar verplaatsing van de activiteiten is bespreekbaar. De huidige eigenaar is graag bereid om na de transactie nog enige tijd actief te blijven om de overdracht soepel te laten verlopen.

Kerngegevens en profiel koper

De omzet was in een reeks van jaren vrij stabiel (ruim 350K) en de winstgevendheid is prima. De vraagprijs is gebaseerd op deze winstgevendheid. De huidige ondernemer heeft op commercieel vlak niet meer “aan de weg getimmerd” de laatste jaren, daardoor is er waarschijnlijk sprake van onbenut potentieel.  Een overnamedatum is in overleg vast te stellen. De koper kan een MBI kandidaat zijn maar ook een bestaande uitgeverij of onderneming in een gelieerde branche die haar activiteiten wil uitbreiden.

De procedure

Er is een uitgebreid informatiememorandum opgesteld. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst is dit beschikbaar voor serieuze gegadigden. U kunt contact opnemen met onze adviseur Ron Pustjens, 06-13135282, pustjens@overname-experts.nl

, , , ,
Vorig bericht
Bouwkosten adviesbureau in Zuidoost Nederland
Volgend bericht
Bewindvoerderskantoor in regio Limburg / Noord-Brabant
Menu