Universeel autobedrijf

Aanbod
Omschrijving:

De onderneming exploiteert een autowerkplaats en handelt in gebruikte automobielen. Het bedrijf is gevestigd in een verstedelijkt gebied in Limburg. Alle activa en activiteiten worden ter overname aangeboden. Er zijn circa 1.500 auto’s in onderhoud. Klanten zijn voornamelijk afkomstig uit de directe omgeving. De leiding van de onderneming is in handen van een ondernemersechtpaar.

De activiteiten worden momenteel uitgevoerd vanuit een besloten vennootschap. De activa bestaan uit de bedrijfsinventaris, de voorraad en het bedrijfspand. De personele bezetting bestaat uit vier fulltime monteurs, een receptie/magazijn medewerker en het ondernemersechtpaar.

Het bedrijf is gevestigd op een prima locatie kort langs een belangrijke rondweg die het stedelijk gebied goed ontsluit. Het bedrijfspand is zeer ruim van opzet, met een grote en goed ingerichte werkplaats en een showroom. Daarnaast is er sprake van een groot buitenterrein. Uitbreiding van activiteiten is op de huidige locatie zeer goed mogelijk.

Cijfers:

De omzet van de onderneming bedraagt ongeveer 1 miljoen euro, waarvan circa 600K de werkplaats betreft. Het resultaat is bescheiden, maar er is aantoonbaar ruimte voor verbetering. De overnamesom is passend.

Reden verkoop:

De reden dat het bedrijf ter overname wordt aangeboden is het feit dat de huidige eigenaars de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt.  Ze willen graag meewerken aan een soepele overdracht door nog een tijdje beschikbaar te blijven.

Transactie:

Het gaat om een activa transactie. De activa en activiteiten worden ter overname aangeboden.  Het moment van overdracht is in onderling overleg vast te stellen. We verwachten dat een overname ergens eerste helft 2024 kan plaatsvinden.

Er is een informatiememorandum voorhanden voor geïnteresseerden.

Mogelijke kopers:

De mogelijke koper kan zowel een MBI-kandidaat zijn alsook een  bestaande onderneming in de sector die haar activiteiten wil verplaatsen of uitbreiden.

Interesse?
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Overname Expert Ron Pustjens via mail pustjens@overname-experts.nl of telefonisch op 06-13135282
Autobedrijf, Ron Pustjens, te koop, universeel
Vorig bericht
Logistieke dienstverlener
Volgend bericht
Handelsbedrijf verpakkingsmateriaal