Waardebepaling van een bedrijf

Wilt u weten wat uw bedrijf waard is? Dat is afhankelijk van diverse aspecten, waaronder de bedrijfsresultaten, de ontwikkelingen in de markt en de toekomstverwachting. Ook de organisatie en de (fiscale) structuur van uw onderneming spelen een rol in de waardebepaling van uw bedrijf.

Waardebepaling bedrijf

De gecertificeerde bedrijfswaardeerders van Overname-Experts bepalen de waarde van uw onderneming, ongeacht of de waardebepaling onderdeel uitmaakt van de aankoop en verkoop van een bedrijf. Een waardebepaling biedt een goed inzicht in de te verwachten overnameprijs van (de aandelen van) een bedrijf en vormt daarmee de basis voor de vraagprijs of biedprijs. Maar er zijn nog meer aspecten die van invloed zijn op de waardebepaling van een bedrijf. Verkoopt u een deel van de onderneming, alleen de activa/passiva met afschrijvingspotentieel, de aandelen van de BV, al dan niet in een holding? Al deze zaken zijn van invloed op het netto beschikbare bedrag na verkoop.

Waarde bedrijf bepalen met de waarderingstool

Als u een bedrijf wilt kopen of als u overweegt uw eigen bedrijf te verkopen wilt u de waarde van het bedrijf bepalen. Waardebepaling is daarom ook vaak de eerste stap in het overnameproces. Om u een indruk te geven van de waarde van uw bedrijf heeft Overname-Experts een waarderingstool ontwikkeld. Vul de gegevens in en krijg direct een indicatie van de waarde van uw bedrijf. Wilt u een gedegen waardebepaling? Neemt u dan contact op met één van de Overname-Experts bij u in de buurt.

Gecertificeerd bedrijfswaardeerder

De aangesloten Overname-Experts hebben ruime ervaring in het waarderen van bedrijven. De meeste Overname-Experts zijn daarbij gecertificeerd bedrijfswaardeerder (Register Adviseur Bedrijfsopvolging). Bij de waardering krijgt u geen dik rapport met veel theoretische beschouwingen. Onze aanpak is pragmatisch en resulteert in een realistische waardebenadering.

Meer informatie waardebepaling bedrijf

Waardebepaling van een bedrijf is vaak de eerste stap in bedrijfsoverdracht. Wilt u meer informatie over het taxeren van uw bedrijf? Overname-Experts adviseert u graag. U kunt voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie contact met ons opnemen.